737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Mails verzenden vanuit de slaapkamer

Dinsdag 21 mei 2013 - Charlotte Portielje

Je wekker gaat… Je drukt hem zo vaak weg, zodat je zo lang mogelijk kan blijven liggen. Maar als je dan eenmaal echt je bed uit moet, heb je nog maar even om op tijd op je werk te komen. Veel mensen kennen het wel. Je bed ligt op één of andere manier echt het lekkerst ’s ochtends. Wat nou als je jouw bed helemaal niet meer uit hoeft om te werken? Toch een perfecte oplossing?

Thuis werken wordt steeds populairder. Geen tijdverspilling meer aan reistijd, maar gewoon thuis op je eigen tempo werken. Door de technologie kunnen we tegenwoordig overal op internet. De mails kunnen gemakkelijk worden beantwoord vanuit bed. Deze gemakzucht kent ook gevaren. De Amerikaanse Google-werknemer Sieberg was namelijk verslaafd aan het verzenden van mails. Hij werkte niet alleen op kantoor, maar thuis ging gewoon alles verder.

Doordat er tegenwoordig overal kan worden gewerkt, maakte Sieberg hier gebruik van. Hij verzond mails wanneer hij net wakker was en vlak voordat hij ging slapen zat hij nog steeds achter zijn laptop. Hij kwam er zelf achter dat hij een probleem had. Het moment dat het besef kwam voor Sieberg was in 2009 tijdens de kerstviering met familie. Toen hij daar aankwam bedacht hij zich dat hij niemand eigenlijk kon. Ja voor zijn gevoel wel, maar hij kon ze alleen via social media. Onbewust dacht hij dat hij op de hoogte was van zijn familie, maar dat was dus alleen via Facebook en Twitter.

Niet alleen Sieberg heeft last van dit probleem. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de mensen direct na het opstaan hun inbox bekijken. Het heeft te maken met dat we niks willen missen en niet de laatste willen zijn die het nieuws hoort. Psychologen noemen dit het FOMO-syndroom. Dit is een afkorting van: Fear of Missing Out. Dit zorgt ervoor dat de productiviteit van de werknemer juist afneemt. Mensen die goed werk en privé kunnen scheiden, zijn productiever wanneer ze aan het werk gaan. Dus leg die laptop gewoon lekker weg wanneer je thuis bent, voordat je ook met het FOMO-syndroom kampt.

 

Bron: Intermediar