739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Mannen wassen handen na toiletbezoek

Donderdag 31 januari 2013 - Charlotte Portielje

Het is wel zo hygiŽnisch, even je handen wassen na het bezoeken van de toilet. Maar het zijn niet alleen de kinderen die je moet opvoeden, namelijk ook de mannen. Dit bewijzen de resultaten van de studie Human Communication Research.

Als bij de herentoilet een herinneringsbordje ophangt, dan zijn ze sneller geneigd om hun handen te wassen. De Amerikaanse wetenschappers hingen in de mannentoiletten van een aantal universiteiten posters op met de tekst: ‘Vier op de vijf studenten wassen altijd hun handen nadat ze naar de wc zijn geweest.’ Het klinkt zo simpel maar toch blijkt het te werken. Om het nog duidelijker te maken hebben de wetenschappers onder de posters nog een handleiding geplaatst waarin stond hoe je je handen het best kon wassen.

De wetenschappers vergeleken de resultaten voor en nadat de posters er hingen. En er was een duidelijk verschil te ontdekken. Vooraf waste 75% van de mannen zijn handen. Na het ophangen van de posters steeg dit naar 86% van de mannen. Gemiddeld wassen 93% van de vrouwen haar handen na het bezoeken van een toilet. Bij vrouwen zou het ophangen van een poster dus niet veel verschil gaan maken.

Bron: Vrouw.blog.nl