737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Massaal gaan koken

Donderdag 25 oktober 2012 - Merely van der Drift

Dat koken een leuk tijdverdrijf is, is duidelijk. Dat koken ook daadwerkelijk goed voor je is, is ook bekend, maar niet op de manier zoals iedereen denkt. Uit onderzoek van wetenschappers van de Federale Universiteit van Rio de Janeiro is gebleken dat koken niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor de groei van je hersenen.

Naast de groei van je hersenen, is koken ook goed voor de ontwikkeling van de werktuigen, cultuur en beschaving. Het begon allemaal heel vroeger met de Homo Erectus. Hij moest koken om energie te krijgen, daarbij kwam dat het zorgde voor meer sociale interactie en creativiteit. Wanneer je kookt, krijg je calorieŽn binnen. Deze calorieŽn werken weer mee aan het creŽren van energie en laten je hersens groeien. Wanneer onze grootouders miljoenen jaren geleden niet hadden bedacht om iets op te warmen in plaats van rauw te eten, hadden we nu nog dommer dan Bonny st. Claire geweest.

Helaas zit er wel een grens aan onze slimheid. Gorilla’s hebben bijvoorbeeld al hun limiet bereikt. Zij eten immers ook meer dan ons. 8 tot 10 uur per dag besteden zij aan eten. Onze voorvaderen waren bijna even erg, zij aten zeven uur per dag. Op deze manier konden de hersenen op hoge snelheid groeien. Tijd om een voorbeeld te nemen aan onze voorouders en lekker heel de dag te gaan eten.

Bron: hln.be