739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Meer aanmeldingen dan verwacht bij studentenverenigingen

Vrijdag 5 oktober 2012 - Merely van der Drift

Toen een tijd geleden nog vast stond dat de langstudeerboete wel zou doorgaan, vreesden veel studentenverenigingen voor hun leden. De studenten wilden zich liever concentreren op hun studie en geen boete betalen, dan zich bij een vereniging voegen en extra kosten betalen. Nu blijkt dat al deze vrees voor niets was.

In totaal hebben 7636 studenten zich ingeschreven bij een vereniging. Dit aantal is bijna evenveel als het aantal van vorig jaar, dus ze waren ongerust om niks. Qua nieuwelingen blijft het aantal hetzelfde, bij de ouderejaars die in het bestuur gaan zien ze wel een daling. Wanneer je als bestuurslid gaat werken, moet je er vaak een jaar voor opgeven. Dat hadden minder studenten er nu voor over, omdat ze dan de boete moesten gaan betalen. Waarschijnlijk gaat dit aantal weer omhoog, nu er bekend is dat ze geen boete hoeven te betalen.

Het merendeel van de nieuwe studenten in de verenigingen komt van de universiteit. De animo van hbo’ers wordt wel steeds hoger. Acht procent van alle studenten neemt deel aan een studentenvereniging. In Enschede hebben ze het onwaarschijnlijk goed gedaan, daar was dertig procent meer aanmeldingen bij verenigingen. De reden waardoor toch veel feuten zich aanmelden is dat ze nieuwe sociale contacten op doen. Je leert mensen kennen en bouwt netwerken op.

Bron: erasmusmagazine.nl
Telegraaf.nl