740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Meer technische hbo-studenten

Donderdag 31 januari 2013 - Charlotte Portielje

De HBO-raad maakte bekend dat het aantal nieuwe studenten aan technische opleidingen van hogescholen is gestegen. Het aantal studenten aan een technische opleiding neemt al toe sinds 2006.

Technische studies zijn sinds 2006 steeds populairder geworden. Of het te maken heeft met de interesses van studenten of met de baan-kans is niet bekend. In 2012 meldden 20.579 studenten zich aan bij technische studies. Dat betekent dat het percentage ten opzichte van 2011 met 3,6% is gestegen.

Het aantal techniekstudenten dat een diploma haalde in 2012 nam met 6,5% toe. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de (inmiddels afgeblazen) langstudeerboete. Studenten waren daardoor extra gemotiveerd om zo snel mogelijk de studie af te ronden, om boetes te voorkomen. Het totaal aantal nieuwe aanmeldingen op hogescholen is het afgelopen jaar met 2% afgenomen. Dit benadrukt extra de sterke groei op technische studies.

Ook de studies in de gezondheidzorg waren afgelopen jaar erg populair en stegen met ongeveer 4%. De opleiding Pedagogiek was de studie met een flinke daling van aanmeldingen. Flink 7% minder studenten besloten Pedagogiek te gaan studeren.


Bron: Snsr

Trefwoorden:

Studenten Hbo Technisch