739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Meerderheid jonge vrouwen in 2014 op dieet

Woensdag 18 december 2013 - Sharon Kardjo

De feestdagen komen eraan en dat betekent automatisch veel eten. Vooral vrouwen hebben er achteraf spijt van en willen dan zo snel mogelijk die extra kilootjes kwijt. Uit onderzoek van weekblad Viva is gebleken dat meer dan 40 procent van de jonge vrouwen in januari op dieet willen.

Tijdschrift Viva heeft aan 1400 lezers gevraagd wat eten nou eigenlijk voor hen betekent. Voor 44 procent van de jonge vrouwen betekent eten gezelligheid en voor 26 procent hoogtepunt van de dag.

20 procent van de ondervraagden is de hele dag bezig met eten en dan vooral met het uitzoeken van welk eten wel mag, omdat het gezond is en welk eten niet. Als vrouwen uiteten gaan kiezen zij meestal ook niet hetgeen wat zij het lekkerst vinden, maar hangt de keuze af van wat anderen bestellen.

De helft van de ondervraagden geeft aan dat zij weleens een vreetbui hebben en 20 procent heeft dit zelfs wekelijks. Chips, koekjes en chocola zijn vooral erg in de smaak bij de jonge vrouwen en 12% van hen eet dit weleens stiekem in bed.

In 2013 ging 40 procent van de jonge vrouwen op dieet. De meesten volgden geen specifiek dieet, maar letten goed op de koolhydraten, suikers enz. Voor het komend jaar heeft 43% van de jonge vrouwen aangegeven een goed voornemen qua eten te hebben. Of dit echt het geval is, is altijd maar afwachten.

Bron: NU.nl