740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Met een iPad in de schoolbanken

Donderdag 13 juni 2013 - Charlotte Portielje

Door nieuwe technologieŽn verdwijnen steeds meer traditionele dingen in het leven. Kaarten en brieven versturen doen we bijna niet meer, bellen en smsíen wordt ook langzamerhand vervangen door FaceTime en Whatsapp. Ondanks dat blijft het in het onderwijs allemaal nog best traditioneel.

Filosoof Ruud Veltenaar signaleerde de veranderingen in het onderwijs. Hij concludeert dat het onderwijs stilstaat en niet open staat voor innovatieve ideeŽn. Ruud verwacht dat het doel van onderwijs de komende tijd† zal gaan veranderen. Ooit was het doel van onderwijs ‘een grotere baankans creŽren’. Tegenwoordig stijgt het aantal werklozen alleen maar en zal het doel van het onderwijs worden veranderd in ‘gelukkig zijn’.

Ruud is ervan overtuigd dat leerlingen te weinig worden geprikkeld op de manier van leren. Door de ouderwetse traditionele gewoontes aan te houden vinden kinderen school steeds saaier. Het klassikaal opletten met een boek op het tafeltje werkt misschien niet goed genoeg. Als kinderen worden geprikkeld door nieuwe technologieŽn, dan worden ze creatiever en zal dit leiden tot betere resultaten.

Dus hup die iPad op tafels en leren maar.†

Bron: Intermediair