739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Met welke HBO-studie verdien ik het meest?

Dinsdag 7 maart 2017 - Lorenzo

Werken moet je tegenwoordig tot je 67e en er is een kans dat de pensioenleeftijd in de toekomst nog omhoog gaat. Om het tot die leeftijd uit te kunnen houden kiest men vaak een beroep die ze leuk vinden zodat deze periode wat gemakkelijker uit te houden is. Echter, wie van het leven wil genieten kijkt natuurlijk ook naar het bijkomende salaris.

Wil jij goed cashen later? Bekijk dan de volgende top 10 van HBO studies met het beste inkomen!

10. HBO Bestuurskunde

Deze opleiding leert hoe organisaties en overheden bestuurd (moeten) worden. Er word je geleerd problemen te analyseren en er is veel aandacht voor het maken en uitvoeren van beleid. Afgestudeerden gaan vaak aan de slag bij gemeenten en/of ministeries. Anderhalf jaar na het behalen van je diploma mag je rekenen op een brutoloon van gemiddeld € 3.091,- per maand.

9. HBO Bedrijfseconomie

Een bedrijfseconoom houdt zich bezig met de financiŽle en economische bedrijfsvoering. Een afgestudeerde bedrijfseconoom vindt vaak werk als: Projectmanager, accountmanager of financieel analist. Met een gemiddeld bruto salaris van € 3,228 per maand bevindt de studie bedrijfseconomie zich op een respectabele 9e plaats.

Handig om te weten: Van de studenten met een HBO diploma bedrijfseconomie vindt 80% in de eerste maand al een baan!

8. HBO CommerciŽle Economie

Hoe kan ik mijn product succesvol in de markt zetten? Wie is mijn doelgroep en hoe kan ik deze het beste aanspreken? Dit zijn een tweetal aspecten die worden geleerd op de HBO opleiding CommerciŽle Economie. Marketing, consumentengedrag en marktonderzoek zijn een aantal van de gegeven vakken op deze opleiding. Een afgestudeerde CE’er komt vaak in een functie terecht als: Vertegenwoordiger, Marketing manager of accountmanager. Ben jij een afgestudeerde CE’er dan verdien jij anderhalf jaar na het behalen van jouw diploma een gemiddeld bruto salaris van € 3.283,- per maand.

7. HBO Management, Economie en Recht (MER)

De MER is een brede HBO studie die eigenlijk een combinatie van bedrijfseconomie en recht is. Bij het behalen van je diploma ben je een allrounder en breed inzetbaar waardoor je voor verschillende functies kan solliciteren. Een afgestuurde MER-student verdiend anderhalf jaar na het behalen van zijn diploma een gemiddeld bruto salaris van € 3.304,- per maand. Niet verkeerd!

6. HBO Werktuigbouwkunde

Tijdens de studie Werktuigbouwkunde houdt de student zich bezig met technische en natuurkundige ontwikkelingen van machines. Als afgestudeerde werktuigbouwkunde kun je bestaande machines verbeteren en nieuwe machines ontwikkelen. Vaak wordt er werk gevonden in functies als: Technisch adviseur, technisch ontwerper of bijvoorbeeld montageleider. Met een HBO diploma werktuigbouwkunde op zak kun je rekenen op een gemiddeld bruto salaris van € 3.552,- per maand, anderhalf jaar na het behalen van je diploma.

5. HBO Fiscaal Recht en Economie

Een student die de opleiding Fiscaal Recht en Economie volgt leert alles op het gebied van geldende regels en wetten op het gebied van de fiscus. Je wordt een specialist op het gebied van belastingen en leert financiŽle bedrijfsplannen opstellen. Met een HBO diploma Fiscaal Recht en Economie verdien je gemiddeld € 3.524 per maand, anderhalf jaar na het behalen van je diploma.

4. HBO Financial Service Management

Een HBO student Financial Service Management leert alles over financiŽle producten zoals beleggingen, hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Na het voltooien van deze opleiding vindt men vaak werk in functies als: Financieel adviseur, financieel medewerker of beleggingsadviseur. Het gemiddeld bruto salaris, anderhalf jaar na het behalen van je diploma is € 3.717,- per maand. Hij valt net buiten de top 3, maar dit zijn toch serieuze centen!

3. HBO Informatica

De top 3 wordt geopend met de HBO opleiding Informatica. Op deze opleiding leer je te werken met informatiesystemen en leer je software te ontwikkelen. De vraag naar informatica studenten is erg hoog waardoor afgestudeerden vaak snel een baan vinden. Een informatica student verdient na anderhalf jaar een gemiddeld bruto salaris van € 3.798,- per maand.

2. HBO Technische bedrijfskunde

Op plaats 2 staat de HBO opleiding Technische Bedrijfskunde. Deze opleiding leert studenten bedrijfsprocessen te optimaliseren en leert studenten een schakel te zijn tussen technische processen en management. Afgestudeerden vinden vaak een baan als: Bedrijfsleider, Facility manager of accountmanager. Met een gemiddeld bruto salaris van € 3.884,- per maand, anderhalf jaar na het behalen van je diploma verdien je een flinke boterham.

1. HBO Civiele Techniek

Wil je ťcht goed geld gaan verdienen, kies dan voor de opleiding Civiele Techniek! Als student Civiele Techniek houd jij je bezig met de infrastructuur rond wonen en werken. Tevens houden studenten zich bezig met het bouwen en ontwerpen van bijvoorbeeld het waternet, maar ook wegen. Heb jij je HBO diploma Civiele techniek gehaald? Dan kan jij rekenen op een gemiddeld bruto salaris van maar liefst €3.923,- per maand, anderhalf jaar na het behalen van je diploma.

Op zoek naar een baan?

Alle cijfers zijn natuurlijk gemiddelden en zijn afhankelijk van het type werk wat je gaat doen. Ben jij net afgestudeerd en op zoek naar een baan? Kijk dan eens op www.startersbanen.nl! Op www.startersbanen.nl vind je een uitgebreid aanbod aan vacatures in alle branches. Dagelijks helpen wij afgestudeerden aan een baan die nauw aansluit op het interessegebied.

Trefwoorden:

Salaris Hbo Baan Werk Geld