800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Minder banen voor hbo-studenten

Dinsdag 7 oktober 2014 - Tara Stokdijk

Veel hbo-studenten die dit jaar zijn begonnen aan hun studie zullen het na het afstuderen niet makkelijk krijgen met het vinden van een baan. 45 procent van deze studenten volgt een studierichting waarin het lastig is later een baan te vinden. Dit werd naar buiten gebracht in de nieuwe Keuzegids.

Studierichtingen die hier het meest last van zullen hebben zijn informatica, commerciŽle studies, communicatiestudies, de toeristische sector, bedrijfskunde, sociaal werk, fysiotherapie en veiligheidskunde. †Volgens de Keuzegids wordt verwacht dat het in de periode tot 2018 moeilijk wordt voor studenten in deze sectoren om passend werk te vinden. Een gevolg hier van is dat afgestudeerden met een hbo-diploma vaker werk op mbo-niveau moeten gaan doen.

Dat het banenaanbod per vakgebied kleiner is geworden komt volgens de Keuzegids door bezuinigingen door de overheid en het bestrijden van vroegpensioen. De overheid ziet ouderen het liefst langer werken, maar hierdoor zijn er minder vrije banen voor jongeren.

Bron: Nu.nl