739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Mobiele telefoon opladen op station

Woensdag 5 februari 2014 - Sanne Hofman

Als het aan de tweede kamer ligt wordt het binnenkort mogelijk om je mobiele telefoon op te laden op het station. Het is de bedoeling dat er oplaadpalen worden geplaatst. Reizigers kunnen dan, als zij bijvoorbeeld lang moeten wachten of veel vertraging hebben, gebruik maken van elektriciteit voor hun mobiele telefoon, laptop, tablet, etc.

GroenLinks kwam met dit voorstel voor laadpalen op stations en perrons. Het kabinet en de Nederlandse Spoorwegen gaan nu onderzoeken of dit mogelijk is.


Doordat de gele informatieborden op veel stations zullen verdwijnen worden mensen steeds afhankelijker van hun mobiele telefoon. Zij gebruiken internet en de NS applicatie om informatie over storingen, vertragingen en verdere reisinformatie te bekijken. Het is volgens GroenLinks dus nodig dat mensen de mogelijkheid hebben hun telefoon, laptop of tablet op te kunnen laden.


In de treinen zelf zijn alleen stopcontacten beschikbaar in de eerste klas. Het gaat nog wel even duren voordat er ook stopcontacten komen in de tweede klas. Nog een reden voor oplaadpunten op het station dus.


Bron: RTL nieuws