739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Moet studeren weer gratis worden?

Dinsdag 12 april 2016 - Gianna

Een voor de hand liggende vraag, want bijna elke student heeft hier wel hetzelfde antwoord op. Uit een enquête bleek namelijk dat merendeel van de jongeren wilt dat studeren gratis wordt.

De enquête werd afgenomen door ROOD, een jongerenorganisatie van de SP. Twee derde van de ondervraagde jongeren liet weten dat zij willen dat studeren gewoon helemaal gratis wordt.

In de enquête werd ook gevraagd wat de studenten zouden willen veranderen in het onderwijs als zij het voor het zeggen hadden. Hieruit kwam naar voren dat ze betere lessen willen krijgen in kleinere groepen en dat deze lessen gegeven moeten worden door inspirerende docenten. Zo zal de kwaliteit van de lessen ook stijgen. Daarnaast zouden de jongeren ook wat meer inspraak willen krijgen op hun opleiding.

ROOD-voorzitter Merel Stoop heeft vandaag de resultaten overhandigd aan straatsecretaris Dekker. Stoop hoopt dat er op deze manier serieus naar zal worden gekeken. Ze weet dat dit niet in één keer kan gebeuren, maar zegt dat het best haalbaar is als het in stappen wordt gedaan.

 

Bron: metronieuws.nl