741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Movember was een succes

Dinsdag 4 december 2012 - Merely van der Drift

Movember is voorbij. Een maand lang hebben honderdduizenden mannen hun baard en snor laten staan voor het goede doel. Hoeveel er in totaal is opgehaald is nog niet helemaal duidelijk, in Nederland was er op 29 november ruim 290.000 euro opgehaald. Dat is niet niks.

In ons kleine landje hebben wel 7300 mannen een maand hun snor laten staan voor het goede doel. Waarschijnlijk is dit aantal nog groter, niet iedereen had zich geregistreerd. Gemiddeld is er 40 euro per persoon opgehaald. Hiermee staan we goed in de ranking. Zo heeft Denemarken maar 14 euro p.p. opgehaald, maar Singapore wel 165 euro. Blijkbaar houden ze daar van snorren.

Ook studenten vonden dat ze zich moesten laten horen om prostaatkanker tegen te gaan. Acht studenten uit Nijmegen lieten ook een maand lang hun gezichtshaar groeien. Zij hebben rond de duizend euro opgehaald. Dit werd mogelijk gemaakt door een benefietfeest dat zij organiseerden. De toegangskaarten waren creatief bedacht. Hoe minder snor je had, hoe meer je moest betalen. Dit geld, samen met 20 procent van de drankomzet ging naar het goede doel. Daarna hebben zij nog een derde gedoneerd gekregen.

Bron:  nijmegenleeft.nl