779 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Gastbloggers

NieuwsberichtenPersberichtenColumns


Must haves voor het nieuwe schooljaar

Vrijdag 27 oktober 2017 - Gast

Ben je onlangs aan het nieuwe schooljaar begonnen? Een goed begin is het halve werk, ook tijdens je studietijd! Er zijn verschillende producten die onmisbaar zijn voor iedere scholier en student. In dit artikel hebben we een aantal van deze must haves voor het nieuwe schooljaar voor je op een rijtje gezet. Welke van deze producten heb jij al in huis gehaald? Naast deze algemene must haves zullen er ook een aantal producten zijn die specifiek bij je opleiding passen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende computerprogramma’s, tekenmaterialen, enzovoorts. Let om deze reden goed op de voorwerpen die tijdens de introductie van je studie- of schooljaar genoemd worden, zodat je deze tijdig in huis kunt halen!

Tip: de boeken die je voor je school moet lezen hoef je niet altijd te kopen. Sommige van deze boeken kun je tegenwoordig gratis of tegen een aanzienlijk lagere prijs als PDF-bestand downloaden. Zo bespaar je geld, waarmee je andere leuke dingen kunt kopen.

Het nieuwe schooljaar beginnen met een coole rugzak

Misschien wel het belangrijkste voorwerp tijdens je schooltijd is je rugzak! Een rugzak is onmisbaar, omdat je hier je agenda, je studieboeken, je lunch en je etui in meeneemt. Je rugzak moet heel wat gewicht kunnen dragen, waardoor het erg belangrijk is om voor een kwalitatief goede rugzak te kiezen. Er zijn verschillende webwinkels waar je een groot aanbod aan rugzakken vindt. Ben je bijvoorbeeld al bekend met Rugzak.com? Op deze website vind je tal van verschillende schooltassen voor jongens en meiden. Zo vind je altijd een rugtas die aansluit bij je persoonlijke smaak! Houd er rekening mee dat je de rugtas je hele schooltijd zal blijven gebruiken.

Een stoere agenda kopen voor je nieuwe schooljaar

Naast een stevige rugtas om al je schoolspullen in mee te kunnen nemen, mag ook een leuke agenda niet ontbreken. Niet alleen rugtassen worden in tientallen modellen aangeboden, ook het aanbod aan schoolagenda’s is erg groot. Hoewel steeds meer scholieren overstappen naar een digitale agenda op hun tablet of mobiele telefoon, blijft een papieren agenda voor veel mensen handiger. De papieren agenda is vaak wat overzichtelijker. Daarbij kan je telefoon uitvallen door een kapotte of lege batterij, waardoor je niet langer bij je agenda kunt. Dit kan erg vervelend zijn als je morgen stage moet lopen of een toets moet maken. Agenda’s kun je net als rugtassen op internet bestellen.

Vervoer naar je nieuwe school

Een derde must have voor iedere scholier is een goede fiets of, wanneer je wat ouder bent, een scooter. Zo kun je iedere dag zonder problemen naar je school of stage rijden, zonder bang te hoeven zijn voor een losse ketting, kapotte remmen, enzovoorts. Laat je fiets aan het begin van het schooljaar door een fietsenmaker controleren, om er zeker van te zijn dat deze het komende schooljaar heel blijft.

Voor scholieren die verder van huis naar school gaan kan het lonen om een abonnement voor het openbaar vervoer af te sluiten. Met een bus- of treinabonnement betaal je eenmaal een groot bedrag, waarna je vaak onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Je kunt dit grote bedrag ook maandelijks betalen, mocht je dat fijner vinden. Houd er rekening mee dat treinen en bussen vertraagd kunnen zijn. Ga dus ruim van tevoren van huis weg om op tijd op je school of stage te zijn!