739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


'NK treinreizen in de spits'

Maandag 7 maart 2016 - Gianna

Er wordt aanstaande dinsdag een drukke ochtendspits verwacht bij de treinen, want er volgt een protestactie van studenten. Er hebben zich ondertussen al meer dan 24.000 studenten aangemeld voor de actie ‘NK treinreizen in de spits’.

De actie is in het leven geroepen vanwege het plan van de NS om studenten buiten de spits te laten reizen. Naast de 24.000 deelnemers die hebben laten weten dat ze aan deze actie meedoen, zijn er ook nog eens 26.000 geďnteresseerden. Daarnaast is een petitie tegen de NS ook nog eens 30.000 keer ondertekend.

Zo veel mogelijk studenten moeten tijdens deze actie met de trein reizen, gekleed in oranje of roodwitblauw. De NS laat weten dat ze net als op andere dagen al het beschikbare en benodigde materieel inzetten.

Studentenbonden zijn boos over het feit dat NS plannen wilt uitvoeren in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Dit zou niet in overleg zijn geweest met studenten en daarnaast komen studenten in de knoop met bijbanen als ze in het weekend of avonduren colleges moeten volgen.

 

Bron: rtlnieuws.nl