713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


NS en bonden vragen minister om maatregelen tegen agressie

Maandag 23 december 2013 - Sharon Kardjo

Het was al bekend dat er veel agressie op en rond het spoor is. Meestal gaat het om situaties die ontstaan uit het reizen zonder geldig vervoersbewijs. De NS en de spoorwegvakbonden hebben nu in een brief aan Minister Opstelten gevraagd voor maatregelen tegen agressie.

Uit de cijfers die de NS eerder bekend had gemaakt bleek dat het aantal keren dat treinpersoneel van de NS te maken krijgt met agressieve reizigers toeneemt. Vorig jaar vonden er ruim 8100 incidenten plaats. Dat is een stijging van ruim 16 procent vergeleken met 2011. Ook dit jaar zijn de meldingen ruim boven de 8000.

De mensen die de brief hebben geschreven schetsen de verschillende situaties. Wat is er allemaal al gedaan en geļnvesteerd.  Het gaat om een maatschappelijk probleem, dat de NS niet alleen kan oplossen. Hulp van justitie, politie, reizigers, vakbonden en andere ov-bedrijven zou goed kunnen helpen. Ze hebben de minister uitgenodigd voor een werkbezoek. De minister kan zo meelopen en praten met de medewerkers.

Volgens Roel Berghuis van FNV Spoor liggen de stations en het spoor nu bij de regionale politie-eenheden. Zij hebben al genoeg werk aan problemen in de wijk en zitten echt niet te wachten op nog meer werk rond de stations. Het is nu maar afwachten wat er aan dit maatschappelijk probleem gedaan gaat worden.

Bron: NU.nl