741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


NS krijgt miljoenenboete

Donderdag 20 februari 2014 - Sanne Hofman

Al eerder bleek dat de resultaten van het tevredenheidsonderzoek van de NS dit jaar weer slechter waren dan voorheen. Door de slechte prestaties van de NS is er dit jaar weer een voorlopige boete van 2,75 miljoen opgelegd. De boetes voor het bedrijf blijven binnenstromen.

In 2012 voldeed de NS namelijk al niet aan de verwachtingen. De cijfers van het tevredenheidsonderzoek van dat jaar waren schrikbarend slecht. Er werden toen verschillende doelen en eisen voor de NS opgesteld. Als de NS deze doelen niet zou behalen in 2013 zou het bedrijf een boete van 2,75 miljoen moeten betalen. Het blijkt dus dat de NS de doelen in 2013 niet behaald heeft en de boete van 2012 definitief moet betalen, maar dit is niet het enige.


Omdat de NS er in 2013 weer niet in is geslaagd om de tevredenheid onder de reizigers te verbeteren, is er weer een voorlopige boete van 2,75 miljoen euro opgelegd door staatsecretaris Mansveld. Deze boete wordt kwijtgescholden als de NS er in 2014 in slaagt de verschillende doelen met betrekking tot de tevredenheid van de klanten, te behalen. De staatssecretaris zegt: “Ik verwacht dat de NS alles op alles zet om de prestaties verder te verbeteren en de reizigers tevreden te stemmen.”


Klachten
Reizigers hebben het afgelopen jaar verschillende klachten gemeld over de NS. Deze klachten gingen onder andere over het niet op tijd rijden van treinen, slechte aansluitingen en te weinig zitplaatsen in de treinen.
Punten waar de NS dit jaar beter op scoorde dan voorgaande jaren waren: veiligheidsgevoel in de trein, goede informatievoorzieningen en schonere treinen.


2013, slecht jaar
2013 was over het algemeen een heel slecht jaar voor de NS. Naast de mindere uitslagen van het tevredenheidsonderzoek had de NS vorig jaar ook voor het eerst te maken met een verlies. In 2012 was de winst voor de NS nog 263 miljoen. In 2013 was er een historisch verlies van 43 miljoen. Dit verlies is vooral te wijten aan de problemen met de Fyra. Een woordvoerder van de NS vertelt dat de boete voor dit jaar ook al verwacht was. De NS heeft dus een slecht jaar achter de rug. Iedereen hoopt nu op verbeteringen.


Bron: RTL nieuws