741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nationale Coming-out-dag

Donderdag 11 oktober 2012 - Merely van der Drift

Dag van de Duurzaamheid, dag van de leraar, dag van de stagiair. Elke dag staat wel iets anders in het middelpunt. Dat is goed, want op deze dagen wordt er extra aandacht besteed aan bepaalde aspecten. Zo lieten maandag op Dag van de Duurzaamheid veel mensen hun auto staan en gingen lekker fietsen.

Vandaag is ook weer zo’n dag. Het is vandaag namelijk de nationale Coming-out-dag. Deze dag is opgezet voor homoseksuelen die om bepaalde redenen niet uit de kast durven te komen. Hoewel homoseksualiteit steeds meer geaccepteerd wordt, ze mogen tegenwoordig eindelijk trouwen, is het voor veel mensen nog een taboe. Veel homoseksuelen durven uit angst voor de reactie van hun familie, niet uit de kast te komen. Uit onderzoek is gebleken dat vooral de mbo-studenten te maken hebben met negatieve reacties. 37% van de onderzochte had hier last van. Dit staat tegenover de 24% op het hbo en 17% op het WO. Ook het personeel kan hier problemen mee hebben. Van de homoseksuele leraren in het mbo-onderwijs had 8 procent last van pesterijen, discriminatie en geweld. Bij de heteroseksuele medewerkers was dit de helft.

Deze dag is opgezet door John Blankenstein. John kwam als eerste professionele voetbalscheidsrechter uit de kast en is een voorbeeld voor velen. Vanaf acht uur vanochtend wordt in 35 gemeenten de regenboogvlag gehesen.

Bron: gayandschool.nl