741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nederlandse student ontwikkeld verbazingwekkend concept

Donderdag 25 april 2013 - Charlotte Portielje

Een 19-jarige luchtvaart- en ruimtevaarttechniekstudent heeft een nieuw concept ontwikkeld. Hij introduceerde namelijk een verankerd netwerk waarmee 7.250.000 ton plastic uit de oceaan kan worden gehaald. De student, Boyan, is dus zeker milieubewust.

Het is een verankerd netwerk van drijvende armen en verzamelplatforms die uitgezet kunnen worden over de hele wereld. Het plastic wordt verzameld via de drijvende armen en wordt vervolgens gescheiden, gefilterd en opgeslagen om vervolgens te worden gerecycled.

Ja, we hebben hier te maken met een uitermate slimme student. Boyan startte op de TU Delft een project dat de grootte en hoeveelheid van plastic deeltjes in de oceaan analyseerde. Daarnaast won hij verschillende prijzen voor zijn afstudeerscriptie. En van de gewonnen prijzen is ‘Het Beste Technisch Ontwerp 2012’.

Het uitvoeren van het concept zal minimaal 5 jaar duren. Als het goed is, zijn de oceanen dus over 5 jaar een stuk schoner. Boyan hoopt dat mensen vaker aan het milieu gaan denken. Preventiemaatregelen op het gebied van plasticvervuiling zouden volgens hem al een groot verschil maken.

Bron: Happy News

Trefwoorden:

Student Concept Milieu