712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Niet aan de bak maar naar de bak

Maandag 17 oktober 2016 - Angelo

Een stagiair van de gemeente Utrecht is veroordeeld tot 16 maanden cel nadat hij, tijdens de periode waarin hij stage liep, 12 paspoorten vervalste. Van de stagiair zelf is, na zijn dienstverband, geen spoor meer te bekennen.

Voor ons studenten is de stageperiode een moment in ons leven waarbij we leren hoe het er binnen een bedrijf aan toe gaat. We leren er hoe onze toekomstige werkplek er ongeveer uit gaat zien en welke dagelijkse werkzaamheden bij het werk horen. †Sommige van ons lopen stage bij een overheidsinstantie en krijgen hierbij de verantwoordelijkheid over het uitgeven van officiŽle documenten. Sommige van die studenten hebben zelfs al snel door hoe het systeem kan worden gemanipuleerd.

Zo ook een inmiddels oud-stagiair van de gemeente Utrecht. Terwijl deze tijdens zijn stageperiode bij de gemeente nog minderjarig was, vervalste hij vier paspoorten om er na zijn 18e nog acht aan toe te voegen. De jongen gaf de paspoorten, tijdens zijn stage als medewerker bij Publiekszaken, op als vermist om ze vervolgens met een andere foto weer uit te geven. Nadat een oplettende Utrechter opviel dat zijn paspoort onterecht was geblokkeerd, kwam de zaak aan het licht.

Sinds dat moment lijkt de jongen van de aardbodem verdwenen te zijn en staat hij zelfs bij geen enkele gemeente meer ingeschreven. Ook heeft hij geen contact meer met zijn familie en zijn advocaat. Over het wel of niet behalen van zijn stage doet de school geen uitspraken.

Ben jij toevallig ook op zoek naar een stage, sta jij wel ingeschreven bij een gemeente en heb jij geen kwade bedoelingen? Dan raad ik je aan om eens op de onderstaande link te klikken om naar een overzicht te gaan van beschikbare stageplekken.

Een overzicht van verscheidene stageplekken

bron: ad.nl