739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nieuwe wetgeving voor illegale studenten

Maandag 10 december 2012 - Merely van der Drift

Illegalen jongeren mogen niet werken. Dat staat immers in de wet. Wel mogen ze naar school. Wanneer ze op het hoger onderwijs komen, krijgen ze al snel problemen. Tijdens elke studie moet er wel een keer stage gelopen worden en dat valt onder werken. De MBO-raad heeft nu besloten dat er een uitzondering gemaakt wordt voor de illegale studenten.

Een paar maanden geleden is deze regel er al gekomen, maar toen is de Staat in hoger beroep gegaan. Tot dat er een nieuwe uitspraak kwam, mocht de regel niet ingevoerd worden en konden de illegale studenten niet verder met hun opleiding. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit hoge beroep nu laten vallen en de nieuwe regel is een feit.

De reden hiervoor is dat een stage valt onder onderwijs en in feite niet ‘echt’ werken is. Het kabinet vindt dat ook de immigranten de kans moeten krijgen om hun studie af te maken. Er hangen wel een paar regels aan deze nieuwe wetgeving. De kids moeten voor hun 18de aan een mbo-opleiding zijn begonnen en mogen geen geld ontvangen voor hun werkzaamheden.

Voorlopig geldt deze regel alleen nog in het MBO. In het HBO en WO is er nog geen sprake van.

Bron: telegraaf.nl