741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Noem je kind geen Kevin

Woensdag 31 oktober 2012 - Merely van der Drift

Heet je Mandy en snap je maar niet waarom Charlotte altijd hogere cijfers krijgt voor haar werkstukken? Zelfs als jullie samen een presentatie doen, krijgt zij een 8 terwijl jij het met een 7 moet doen. Oneerlijk inderdaad. Onderzoekers uit Duitsland hebben nu geconstateerd dat je naam uitmaakt hoe hoog je cijfers zijn op school.

In 2009 was dit al onderzocht. Onderzoekers van de Universiteit van Leipzig verveelden zich blijkbaar en besloten dit onderzoek gewoon nog eens te doen. Werd er eerst gekeken hoe leraren reageerden op werkstukken met verschillende namen, nu werd er gekeken hoeveel negatieve namen, het uiteindelijk toch ver schopten. Het onderzoek is officieel in Duitsland gehouden, maar veel namen komen ook in Nederland voor.

Heet je Charlotte dan heb je geluk. Dit is de positiefste naam die je kunt hebben. Daarnaast staan ook Simon, Hannah en Sophie in de top van namen. Chantal, Mandy en Justin hebben het zwaarder. Hun naam straalt volgens de onderzoekers negativiteit uit. Heet je Kevin? Dan kan je maar beter gelijk naar het gemeentehuis rennen om je naam te veranderen. Deze naam wordt als zeer zwak beoordeeld. Er zitten dan ook nauwelijks Kevins op universiteiten.

Toch zal ik me niet te druk maken als je Kevin heet. Uiteindelijk hangt het af van de persoon die zo heet. Ieder mens heeft bij een bepaalde naam een bepaald gevoel. Heb je ruzie met Bep en heet je vriend Bert. Stel dat je allebei hun werkstukken moet nakijken, dan geef je, vaak onbewust, Bert een hoger cijfer. Blijkbaar hebben mensen bij de naam Kevin een negatiever gevoel. Kevin wordt dan ook vaak gekoppeld aan een druk, vervelend jongetje.  Dus niet bang zijn en gewoon het tegendeel bewijzen.

Bron: faqt.nl