739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nog even doorwerken

Maandag 4 februari 2013 - Charlotte Portielje

Al dat gezeur over die 2 jaar extra doorwerken, is onzin. Volgens Deense wetenschapper is 80 jaar ook een prima leeftijd. De Deense wetenschapper, James W. Vaupel, beweert dat ‘wij’ het werken veel langer volhouden als we 25 uur per week gaan werken. De beloning voor het langer doorwerken is meer vrije tijd, verspreid over je hele leven.

Wat hebben we aan zoveel vrije tijd als we 67 jaar zijn? Deze tijd kunnen we beter met vrienden benutten als we 20 jaar zijn of met je kinderen als je 35 jaar bent, aldus de Deense wetenschapper, James W. Vaupel.

Sociaal-economisch is het heel aantrekkelijk, beweert Vaupel. Het belangrijkste is dat we allemaal een bepaalde hoeveelheid werk verrichten. Het gaat er niet om op welk punt in het leven dit wordt verricht. Daarnaast merkt Vaupel op dat de verspreiding van de werkuren invloed heeft op je gezondheid. ‘’Er zijn sterke aanwijzingen dat ouderen die in deeltijd werken gezonder zijn dan degene die niet werken en thuiszitten. Werken verbeterd de gezondheid’’, zegt hij.

Bron:  Sciencenordic