737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nog even feesten voordat het echt begint

Maandag 5 september 2016 - Angelo

Duizenden studenten vierden afgelopen week het einde van de introductieweek op het HBO Intro Festival in Den Bosch.

De komende vier jaar staan voor de eerstejaars HBO studenten grotendeels in het teken van projecten, tentamens, studiepunten, stage lopen en een scriptie schrijven, maar afgelopen donderdag was daar nog even geen sprake van. Op 1 september vond namelijk het HBO Intro Festival in Den Bosch plaats.

Circa 3.000 dansende en drinkende eerstejaars HBO studenten vierden hier van 15:00 tot 23:00 het einde van de introductieweek. Omdat veel van hen nog geen 18 jaar oud zijn, gold er een ‘zero tolerance policy’ waarbij het drinken van alcoholische drank voor minderjarigen uit den boze was. Omdat  enkele bezoekers zich hier niet aan hielden, zijn zij zonder pardon van het terrein gestuurd.

Waar de weggestuurde bezoekers het dus niet meer naar hun zin hadden, was de algemene sfeer uitermate positief en werd bij navraag telkens positief geantwoord door de aanwezig studenten. Ter illustratie waren de bezoekers enorm blij met studievereniging SV Animoso die op het festivalterrein gratis ijsjes uitdeelde. Ook waren er tal van andere activiteiten voor de aanwezige bezoekers georganiseerd. Gratis foto’s laten maken, een ‘silent disco’ en een gratis soa-test zijn hiervan enkele voorbeelden.

Voor de studenten die nog niet genoeg hebben gefeest en de introductieweek nog iets langer willen laten duren, is er op donderdag 8 september ook het HBO Intro Festival in Breda. Nog één dag kunnen studenten daar los gaan voordat het serieuze werk begint.

 

Bron: punt.avans.nl