800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Nog luier worden met de studenten-apps

Vrijdag 5 oktober 2012 - Merely van der Drift

De smartphone is niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Wanneer je bij de bus staat, zie je iedereen als een zombie naar de telefoon staren. Leraren zitten met de handen in het haar, omdat de leerlingen niet opletten en bedrijven nemen maatregelen. Toch is een smartphone ook wel erg handig.

Er zijn miljoenen apps en er komen er steeds meer bij. Voor studenten zijn deze apps ook heel handig. Wij hebben de tien handigste op een rij gezet.

9292ov
Bijna elke student gaat wel met het OV naar school. Het gebeurt weleens dat je vertraging hebt, dus is het handig om even snel te kijken hoe laat de volgende bus gaat. De app heeft wel wat moeite met straatnamen herkennen, je moet dus even geduld hebben.

Blackboard
Iedere hbo- en wo-opleiding gebruikt Blackboard. Nu kan je, wanneer je niet achter de computer zit, ook gewoon alles zien. Zo kun je informatie over je vakken vinden. Cijfers zien, documenten openen, opmerkingen plaatsen, de naamlijst van je klas zien en mededelingen plaatsen.

Smoesjes
Je bed lag zo lekker, maar om nou weer te bellen dat het OV vertraging heeft komt ook zo nep over. Dankzij de smoesjes App kan je achtergrondgeluiden laten afspelen. Zo kan je doen alsof je op een druk treinstation staat, terwijl je eigenlijk net terug komt van het uitgaan. Deze App is alleen voor iPad en iPhone.

Duo student
De meeste studenten leven voor de studiefinanciering, maar wanneer wordt dit nou uitbetaald?† Via de app van Duo kan je precies zien wanneer je weer geld krijgt. Daarnaast kan je vragen stellen over de stufi en over lenen. Ook kun je je studieschuld berekenen.

Thuisbezorgd.nl
Net een zware dag achter de rug, moet je nog boodschappen gaan doen en koken. Dat is toch veel te vermoeiend. Je wilt gewoon lekker op de bank blijven liggen. Pizza, chinees, sushi, bijna alles is wel mogelijk. Daarnaast kan je de app gebruiken in Nederland, Duitsland, BelgiŽ, Oostenrijk en Groot-BrittanniŽ. Betalen kan tegenwoordig ook via iDeal en PayPal wanneer je geen contant geld hebt.

Internetbankieren
Tegenwoordig hebben alle banken wel een internetbankier-app. Zo kun je je saldo checken en geld overmaken. Je kunt precies zien waar je het geld aan besteed hebt. Zo sta je nooit meer bij de kassa met de melding: Saldo te laag.

Ik-verhuis
Je gaat op kamers, dus er moet verhuisd worden. Via de ik-verhuis-app kan je de verhuisdatum invoeren. Er wordt dan een planning gemaakt wanneer je wat moet doen. Zo heb je geen last van een stressvolle verhuizing, maar is het grotendeels al gedaan. Via social media kan je je vrienden uitnodigen of ze ook gezellig komen verhuizen. Daarnaast worden en bespaartips gegeven. Zo kan je toch nog normaal leven en de rekening op tijd betalen.

Collegekaartkorting
Er moet op de kleintjes gelet worden. Via deze app kan je precies zien, waar je korting over krijgt. Zowel in heel Nederland, als in je buurt. Handig om te besparen.

Wiehaaltbier
Ken je dat? Dat frustrerende gevoel dat jij altijd bier moet halen en niemand anders dat doet. Via de Wiehaaltbier-app wordt er nu een eerlijke verdeling gemaakt. Je vult eerst de namen van je vrienden in, daarna doe je elke bierronde een grappig spelletje en zo wordt er geselecteerd wie er bier moet halen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer apps. Bijna elke school of studentenvereniging heeft ook zijn eigen app. Hier kan je informatie en andere interessante dingen vinden.

Trefwoorden:

Studenten Smartphone Apps