739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nog meer studenten erbij!

Woensdag 29 januari 2014 - Sanne Hofman

Dit studiejaar zijn er 106.000 studenten begonnen aan een HBO studie. Uit cijfers van de Verenigde Hogescholen blijkt dat dit een groei is van ongeveer 6 procent. Het totale aantal HBO studenten in Nederland komt hierdoor op ruim 440.000 leerlingen. Dat gaat de goede kant op!

De gezondheidszorg is een erg populaire sector onder de jongeren van deze tijd. In deze sector steeg het aantal studenten met ruim 11 procent. Verpleegkunde is in deze sector een erg populaire opleiding. Dit jaar begonnen 5.070 nieuwe studenten een opleiding verpleegkunde.


Naast de gezondheidssector is de sector techniek ook erg populair. In deze sector is ook erg veel behoefte aan hoogopgeleide jongeren. De stijging van het aantal studenten met zeven procent komt dus erg goed van pas.


Er zijn verschillende redenen te bedenken voor de groei van het aantal HBO’ers. En van die redenen is de grote werkloosheid onder jongeren. Jongeren kiezen er in deze tijd daardoor voor om te gaan studeren in plaats van te werken.


Meer kwaliteit
Zo’n grote stijging van het aantal leerlingen brengt natuurlijk ook een erg grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo stelt ook Thom de Graaf, voorzitter van de Verenigde Hogescholen. “De afgelopen jaren is zwaar ingezet op kwaliteitsverbetering op alle fronten in het HBO.” Op hogescholen is bijvoorbeeld te merken dat er is verbeterd op intensievere begeleiding, betere docenten, betere leerstof en dat de focus steeds meer op de kennis ligt. Toch moeten de hogescholen zich blijven verbeteren en op de kwaliteit blijven letten. Zeker bij een grotere studentenomvang is kwaliteit van het onderwijs het belangrijkst.


Bron: Sax.nl