739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Nu ook gratis juridisch advies voor studenten

Vrijdag 9 november 2012 - Merely van der Drift

Student zijn is moeilijk. Waar kan je een goede kamer vinden, hoeveel huur is normaal om te betalen, welke regels zijn er, hoe moet ik betalen, hoe kan ik dit of dat oplossen? Allemaal vragen, waar ouders niet altijd antwoord op weten. Veel is te vinden op internet, maar ook niet alles. Het kan dus dat je een verkeerde keuze maakt en uiteindelijk veel meer kosten of moeite hebt dan eigenlijk hoeft. Op de site van het Juridisch Loket kunnen studenten nu gratis juridisch advies vragen.

Het Juridisch Loket is een stichting die mensen gratis advies geeft. Via hun site kan je antwoord krijgen op al je vragen. De vragen van studenten kunnen over van alles gaan. De huur van een kamer, eventuele problemen met een huisbaas, hoe kan ik mijn studiefinanciering aanvragen of juist opzeggen etc. Op dit moment is het thema kamerhuur, maar binnenkort komen er ook antwoorden over bijbanen, studiefinanciering en abonnementen. Op de site kan je nu mee doen met een quiz en kan je één maand huur winnen.

Ouders kunnen ook op het Juridisch Loket terecht voor hun eigen vragen. Door zich nu ook op studenten te richten, willen ze duidelijk maken dat ze altijd om gratis advies kunnen vragen. Ook als ze ouder zijn, gewoon werken en met andere problemen kampen.

Bron: erasmusmagazine.nl