712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.




Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Oma en nog werkzaam

Woensdag 13 maart 2013 - Charlotte Portielje

Nederland ging in protest toen de pensioensleeftijd met 2 jaar steeg. Misschien moeten we een voorbeeld nemen aan Rose Gilbert. Wie is Rose Gilbert? Een oma van 94 jaar die nog steeds aan het werk is. Ze geeft les op een school.

De oma heeft wel besloten dat ze binnenkort met pensioen gaat. Ze wordt namelijk bijna 95 jaar. Een mooie leeftijd om eens te genieten van je vrije dagen. Rose is één van de oudste docenten ter wereld. Op 21-jarige leeftijd begon Rose met lesgeven op een kleuterschool. Ze is tussendoor wel even gestopt met lesgeven. Uiteindelijk is Rose toen ze 37 jaar was weer voor de klas gaan staan en niet meer weggegaan.

Als Rose eindelijk met pensioen is gaat ze alsnog niet stil zitten. Ze doet vrijwilligerswerk bij een opvanghuis en een ziekenhuis. Ze heeft ook nog een aantal fondsen opgezet voor het onderwijs, hier is ze voorlopig ook nog wel druk mee bezig. We zouden een voorbeeld moeten nemen aan Rose. Ze geniet van het werken en ze doet het met veel liefde. Ze heeft totaal 74 jaar gewerkt. Wat is die twee jaar extra werken voor ons nou? Appeltje eitje toch?

 

Bron: Sensor

Trefwoorden:

Werkzaam Juffrouw Oma 94 jaar