713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen bij Melon Media

Maandag 17 februari 2014 - Sanne Hofman

De meeste studenten lopen één of meerdere keren stage tijdens hun opleiding. Een spannende tijd voor de meesten. Daarom is het belangrijk dat de studenten hun ervaringen kunnen delen en over stages van anderen kunnen lezen. Zo weten zij een beetje wat hen te wachten staat. Om de week houden wij een interview met een stagiair(e) of een stagebedrijf. Deze week kunnen jullie het verhaal van Rowan lezen.

Melon Media
Rowan, 21 jaar, is nu drie weken bezig met zijn stage bij Melon Media. Melon Media is een internetonderneming met de exploitatie van de grootste jongeren carrièresites van Nederland. Melon Media houdt zich bezig met het uitbouwen van het succes van de huidige websites en met eventuele uitbreiding van het portfolio met verschillende nieuwe internetconcepten. De website worden maandelijks zo’n 375.000 keer bezocht, 17.000 bedrijven maken gebruik van de diensten van Melon Media en de database bestaat uit zo’n 420.000 kandidaten. Blijven vernieuwen is dus erg belangrijk!


Taken
Rowan heeft uiteenlopende taken tijdens zijn stage binnen het bedrijf. Hij is aangenomen als online marketing en sales stagiair. Hij houdt zich bezig met het schrijven van SEO pagina’s, het werven van nieuwe klanten, het zoeken van linkpartners en het onderhouden van klantrelaties.


Voor Rowan is het heel duidelijk waarom hij juist voor deze stage heeft gekozen. “Melon Media is een jong en dynamisch bedrijf met veel groeimogelijkheden. Ik hoop hier veel te leren over online marketing en over het sales gedeelte.” vertelt hij.


Rowan vindt het werven van nieuwe klanten één van zijn leukste taken. “Het is altijd een uitdaging om potentiële klanten te bellen en ervoor te zorgen dat zij klant worden bij het bedrijf.”


Sfeer
Rowan omschrijft de sfeer bij zijn stagebedrijf als “heel relaxt”. Dat is natuurlijk heel belangrijk tijdens je stageperiode. “Ik heb allemaal jonge collega’s die wel van een grapje hier en daar houden.” Als Rowan zijn stage tot nu toe moet omschrijven in vijf woorden, gebruikt hij de woorden: leerzaam, leuk, interessant, uitdagend en spannend.


Tip
Als laatst wil Rowan iedereen die op zoek is naar een stage een tip geven. “Begin op tijd met zoeken naar een stage. Alles op het laatste moment doen heeft uiteindelijk alleen maar nadelen. Je hebt de kans dat je stage achteraf niet leuk blijkt te zijn en dat je liever iets anders had gewild.