713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Eljo Construction, Aruba

Maandag 19 december 2011 - Richelle Roth

Ook deze week geven we je weer een kijkje achter de schermen bij een leuk stagebedrijf. Deze keer geen bedrijf in Nederland, maar op Aruba! Pascal Pruim, een 23-jarige bouwkunde student, loopt stage bij Eljo Construction en vertelt over zijn stageplek op Stagemotor.nl.

Bij welk bedrijf loop je stage?
Eljo Construction is een middelgrote aannemer die al meer dan 15 jaar gevestigd is op Aruba. De directie van het bedrijf is volledig Nederlands, maar er wordt er ook Papiaments, Engels en Spaans gesproken. De werkzaamheden bestaan uit renovatie van de grote hotels op Aruba en nieuwbouw van bedrijfspanden, woonhuizen, villa’s en alles wat daar tussenin zit.

Wat is je functie en wat doe je precies in die functie?
Ik ben verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding. Dit houdt in dat ik me bezighoud met het maken van calculaties (kostprijs berekening). Daarnaast houd ik me bezig met het maken van planningen voor het bouwproces, vraag ik offertes aan bij leveranciers uit Europa, Amerika en Aruba en mijn grootste opdracht is het opstellen van een veiligheidshandboek voor op de bouwplaats. Hierdoor maken ze kans om in mei 2012 het veiligheidscertificaat Caribbean Safety Standard te behalen.

Waarom heb je gesolliciteerd op deze stage?
Het leek mij erg leuk om een half jaar weg te gaan van huis zodat je echt op jezelf bent aangewezen. Na enige tijd heb ik een stage op kantoor gevonden. Ik wilde dit graag omdat ik later ook op kantoor wil werken.

Hoe zie jij jouw rol in het bedrijf?
Ik vind mezelf een volwaardig medewerker omdat ik in het diepe word gegooid en zelf veel beslissingen mag nemen.

Hoe is het weer op Aruba?
Af en toe regenachtig, maar dat houdt meestal in dat het 10 minuten regent en dan komt de zon alweer tevoorschijn. De temperatuur stijgt dan weer tot boven de 30 graden, het is dus niet onaardig hier.

Wat vind je leuk aan je stage?
De werkzaamheden over het algemeen en de verantwoordelijkheid. Ik voel me gewaardeerd binnen het bedrijf en dat is voor mij heel belangrijk.

Wat vind je minder leuk aan je stage?
De taal zit in de weg. Zo kan ik niet communiceren met het uitvoerende personeel op de bouwplaats tijdens mijn veiligheidsinspecties die ik wekelijks uitvoer.

Hoe is de sfeer in het bedrijf?
De sfeer is super goed en positief. We hebben zelfs een ‘swear jar’ zodat er niet zoveel gevloekt wordt op kantoor. Wanneer er genoeg geld in zit gaan we leuke dingen doen, zoals karten.

Wat wil je bereiken tijdens je stage? Welke doelen heb je jezelf gesteld?
Tijdens mijn stage wil ik goede calculaties maken die bijna niet worden aangepast door mijn collega.
Het maken van correcte planningen, opstellen van een risico inventarisatie matrix, opstellen van het handboek voor de Caribbean Safety Standard en zelf met oplossingen komen voor ontstane problemen zijn ook nog doelen van mij.

Ben je van plan om na je studie terug te gaan naar Aruba?
Ik zou best nog een keer op vakantie willen naar Aruba. Op dit moment denk ik er niet te gaan werken omdat het maar een klein eiland is, maar misschien verandert dit nog.

Heb je tips voor mensen die nog een stage zoeken? Waar moeten ze op letten?
Kies een stageplek die je zowel leuk als leerzaam lijkt. Wanneer er namelijk geen uitdaging in je werk zit dan ben je er binnen een maand wel klaar mee. Laat je ook niet teveel door school beďnvloeden. Een goede stage kan heel nuttig zijn voor je verdere carričre dus kies een stage zorgvuldig uit.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van Stagemotor.nl?
Als je erover denkt om stage te lopen in het buitenland, moet je dit zeker doorzetten. Het is echt een onvergetelijke periode!