739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: GPnow

Maandag 7 november 2011 - Richelle Roth

In dit nieuwe item wordt regelmatig een interview geplaatst met een stagiair, stagebegeleider of stagebedrijf. Op deze manier geven we je een kijkje achter de schermen bij leuke stagebedrijven. Deze week hebben we Frances ge´nterviewd die bij The Ticket Enterprise stage loopt.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Frances Vermeeren, 19 jaar oud en ik zit nu in het 3e jaar van mijn opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam.

Bij welk bedrijf loop je stage?
Ik loop stage op de communicatieafdeling “Lire la Suite communications” van het bedrijf “The Ticket Enterprise “ in Rotterdam. Dit bedrijf heeft ongeveer 40 websites onder zich waarmee ze tickets verkopen voor Formula 1, World Superbike, MotoGP en Superleague Formula. “Lire la Suite” beheert onder andere de volledig Engelse nieuwswebsite gpnow.com met nieuws over de vier eerder genoemde raceklasses.

Wat is je functie en wat doe je precies?
Ik ben volledig verantwoordelijk voor de website www.gpnow.com en alles rondom de website. Dit houdt in dat ik alle artikelen schrijf en verantwoordelijk ben voor alle social media rondom de website. Daarnaast sponsoren wij de Nederlandse motorracer Jasper Iwema. Ik heb dan ook wel eens contact met zijn manager om dingen te regelen. Verder werk ik mee aan de dagelijkse opdrachten van de communicatieafdeling.

Vind je het niet moeilijk om alles in het Engels te doen?
Nee, dat vind ik niet. Ik was altijd al goed in Engels en omdat ik nu dagelijks alleen maar in het Engels schrijf, leer ik veel en word ik er steeds beter in.

Waarom heb je gesolliciteerd op deze stage?
Ik was op zoek naar een redactionele stage en via een werving- en selectiebureau kwam ik in contact met dit bedrijf. Ik was eigenlijk nooit eerder ge´nteresseerd in racesport, maar ik vond het leuk om iets nieuws te ontdekken. De mensen waren heel leuk en er was een klik tijdens het sollicitatiegesprek. Ik kreeg meteen te horen dat ik was aangenomen.

Is jouw stage niet echt een mannenstage aangezien mannen meer in het motorcircuit wereldje zitten?
Nee helemaal niet! Ik zit samen met drie anderen vrouwen in een ruimte. Bij de sales en ICT en webdesign afdeling zijn ook veel vrouwen werkzaam. Wel zijn de vrouwen hier misschien wat minder fanatiek in de sport dan de mannen, maar wij kunnen ons ei heel goed kwijt in het bespreken van de knappe Formule 1 coureur Lewis Hamilton.

Hoe zie jij jouw rol in het bedrijf? Ben je een volwaardig werknemer of een echte stagiair?
Ik krijg het vertrouwen van een volledig medewerker. Ik voel me erg gewaardeerd en krijg complimenten. Ook worden er tips gegeven hoe ik iets beter kan doen. Door mijn enthousiasme zie ik mijn stageplek meer als een echte werkplek, en zo is mijn houding ook. Ik krijg niet alle rotklusjes, ik heb een grote verantwoordelijkheid en leer er veel van.

Wat vind je leuk aan je stage?
Ik heb schrijven altijd al heel leuk gevonden en wil graag de journalistieke kant op. Ik vind het vooral leuk als ik groot nieuws als eerste geplaatst heb, eerder dan mijn concurrenten. Die continue spanning tijdens het schrijven van een artikel vind ik heerlijk!

Ook vind ik de mensen in dit bedrijf heel leuk. Het is een vrij jong team en er hangt een informele sfeer. Alles is toegestaan, zoals Facebook, Twitter en Wordfreud, zolang het werk maar af is. Ik merk dat ik door deze flexibiliteit veel beter werk verricht.

Wat vind je minder leuk aan je stage?
Soms vind ik het moeilijk om 8 uur per dag achter een computer te zitten en nieuws te vergaren. Op een gegeven moment wil je ook iets anders.

Wat wil je bereiken tijdens je stage? Welke doelen heb je jezelf gesteld?
Ik wilde mijn Engels beter maken en leren hoe ik mijn concentratieboog langer kan maken. Verder wil ik, vooral aan mezelf, bewijzen dat ik veel in mijn mars heb en het gewoon kan. Deze stage is de ultieme test om erachter te komen of het journalistieke vak echt wat voor mij is. Tot nu toe vind ik artikelen schrijven nog steeds heel erg leuk.

De dingen die ik al heb bereikt op mijn stage zijn het vernieuwen van de website, facebookpagina en Twitterpagina, het veranderen van de stijl van de artikelen en het bezoekersaantal op de site verhogen.

Heb je tips voor mensen die nog een stage zoeken? Waar moeten ze op letten?
Let er op of je echt werk gaat doen waar je wat van leert, wat echt goed binnen je vakgebied is. Het onderwerp waar het bedrijf zich mee bezig houdt, hoeft je niet altijd vanaf het begin al te liggen. Zoals je bij mij ziet, ik ben opeens een meisjes meisje, dat van racesport houdt!

á