740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: In je makelaarspakje

Maandag 15 oktober 2012 - Merely van der Drift

Iedereen moet op een bepaald punt in hun leven stage lopen. Ervaringen zijn er om gedeeld te worden, daarom hebben wij elke twee weken een ander verhaal met een stagiair(e) of stagebedrijf voor jullie. Deze week: Esmée als makelaar.

Deze week: Esmée Bak (19): Esmée is op dit moment bezig met haar 3e jaar van de opleiding Vastgoed & Makelaardij. Ze heeft voor deze opleiding gekozen omdat dat de opleiding breed gericht is op alle vlakken van het vastgoed. Zowel op het gebied van projectontwikkeling naar huisvesting, tot aan herbestemmen en makelaardij, alles komt aan bod.

Dichtbij huis
In haar derde jaar moest ze, net zoals ieder ander, stage lopen. Ze besloot het lekker dicht bij huis te zoeken en ging naar verschillende makelaardijen in haar stad. Ze heeft uiteindelijk gekozen voor de Struijk & Struijk Makelaardij. Hier kende ze de markt al, wat ze erg interessant vond. Nu loopt ze 32 uur per week met veel enthousiasme stage.

Werkzaamheden

Esmée: “Ik ben werkzaam op de binnendienst van het makelaarskantoor. Ik houd mij bezig met het ontvangen van klanten en bedrijven. Ik sta hen zowel via e-mail als telefonisch te woord. Verder maak ik koopaktes en huurovereenkomsten op en werk ik taxatieopdrachten uit. Daarnaast houd ik mij ook bezig met promotieactiviteiten zoals de etalage bijwerken, verkoopteksten schrijven voor op Funda.nl en het maken van brochures. Ook ga ik langs de woningen voor het maken van foto’s en het plaatsen van verkoopborden.”

Voldoening

Het is crisis en dat merken de makelaarskantoren ook. Esmée: “Soms is het erg rustig en heb ik weinig taken te verrichten. Dat is dan wel jammer. Gelukkig is er meestal wel wat te doen. Wat ik vooral leuk vind aan deze stage is dat ik heel erg afwisselend werk doe. De ene dag zit ik op het kantoor en de andere keer gaan we op pad. Dan rijden we overal langs om foto’s te maken of borden te plaatsen. Verder vind ik het leuk om klanten te ontvangen en hen te helpen. Je komt veel mensen uit Brielle tegen en het is fijn om interactie te hebben met mensen. Daarbij, als je eenmaal een woning verkocht of aangekocht hebt, maak je een klant enorm blij. Dat geeft mij vervolgens weer heel veel voldoening.

Werksfeer

“We zitten maar met zijn tweeën op kantoor. Het is dus erg belangrijk dat er een goede werksfeer is. Gelukkig is dit ook zo en is het altijd gezellig. Het nadeel van met zijn tweeën zijn, is dat wanneer we er allebei niet zijn, er werk blijft liggen. Dat moet dan de dag erna allemaal extra gedaan worden.”

 

Esmée haar gouden tip: “Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken omtrent je werkzaamheden als stagiair bij het bedrijf. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Verder moet je veel om feedback vragen, zodat je je eigen competenties beter leert kennen. Daar is een stage immers voor!”

 

Heb jij ook een interessante, leuke of aparte stage? Stuur dan een mailtje naar: redactie@stagemotor.nl