739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Meedraaien bij Oilily

Maandag 1 oktober 2012 - Merely van der Drift

Iedereen moet op een bepaald punt in hun leven stagelopen. Ervaringen zijn er om gedeeld te worden, daarom hebben wij elke twee weken een ander verhaal met een stagiair(e) of stagebedrijf voor jullie. Deze week: Francien bij Oilily.

Francien Winder is 23 jaar en is afgestudeerd van de opleiding Media, Informatie & Communicatie. In het eerste halfjaar van 2012 heeft zij stage gelopen bij het kleurrijke bedrijf Oilily World B.V. ook wel bekend als het merk Oilily. Van dit merk zijn vooral de kinderkleding en de tassen het meest bekend. Francien: “ Ik heb stage gelopen op de Marketingafdeling van Oilily. Tijdens deze periode heb ik gewerkt aan mijn afstudeerscriptie. Ik heb o.a. onderzoek gedaan naar de fans van het merk Oilily. Daarnaast heb ik de afdeling Marketing ondersteund bij haar dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan het voorbereiden en ondersteunen van fotoshoots, het uitsturen van samples naar magazines en het onderhouden van de sociale media kanalen.”

Comeback
Oilily is een bekend merk onder de jongeren en vooral vrouwen. Dit is ook een reden waarom Francien hier graag wilde stagelopen. “ Oilily is een merk dat bij vele mensen, vooral van tijdens hun jeugd, bekend is, ook bij mij. Ik herinner me nog goed dat ik vroeger ook altijd zo’n mooie gebloemde Oilily-tas wilde hebben. Het leek me dan ook ontzettend leuk om bij dit merk stage te lopen. Omdat Oilily, na haar faillissement in 2009, weer druk aan de slag is met haar comeback, leek het mij daarnaast ook een mooie uitdaging om mee te draaien op de afdeling Marketing.”

Meedraaien in het bedrijf
Stagelopen naast je studie is hard werken, dat weet Francien maar al te goed. “Vanuit school was de opdracht op 5 maanden lang fulltime aan je scriptie te werken. Ik wilde echter graag ook meer werkervaring opdoen, en heb daarom ook bij Oilily meegedraaid in het team. Ik heb hier geen spijt van omdat ik een hoop heb geleerd, maar het was hierdoor wel een erg intensieve periode.” Ze moest dan wel hard werken, ze mocht volledig meedraaien in het team. “ Ik vond dit erg uitdagend aan de stage. Het bedrijf heeft maar een kleine omvang. Hierdoor had ik echt een serieuze rol in het team. Ik draaide volledig mee, wat echt heel leerzaam was.”

Facebooken
Francien: “ De sfeer in het bedrijf was heel goed. Er werken relatief weinig mensen bij Oilily en ik heb een kleiner bedrijf altijd prettiger gevonden om in te werken dan een groot, massaal bedrijf. Bij een klein bedrijf merk je dat de sfeer gezelliger, persoonlijker is.” Ondanks het kleinere bedrijf, gebeurt er natuurlijk altijd wel wat. “ Een keer werd er een vraag gesteld door een fan op de Facebook-pagina van Oilily (destijds geloof ik zo’n 10.000 volgers). Net nadat ik hierop een reactie had geplaatst, zag ik dat ik was ingelogd onder mijn privéaccount, en niet als Oilily. Oeps! Gelukkig herkent Facebook dit en plaatste hij automatisch het bericht vanuit Oilily, maar dat wist ik destijds nog niet. Toen stonden de zweetdruppels wel even op mijn voorhoofd..”

Francien’s golden tip: “Neem geen genoegen met zomaar elke plek die je tegenkomt, zorg ervoor dat je iets vindt wat echt bij jou past. Dit maakt de stage zoveel leuker, maar ook leerzamer. Daarnaast, wie weet welke contacten je eraan overhoudt voor een baan na je studie! Zet je actief in, werk niet alleen de klussen af die je toegediend krijgt maar toon ook initiatief, denk mee. Dit wordt echt gewaardeerd door bedrijven.”

 

Heb jij ook een leuke, interessante, grappige stage? Stuur dan een mailtje naar redactie@stagemotor.nl