741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Radio Decibel

Maandag 5 december 2011 - Richelle Roth

Ook deze week geven we je weer een kijkje achter de schermen bij een leuk stagebedrijf! Jaimy Muntz, een 22-jarige communicatie studente, loopt stage bij Radio Decibel en vertelt over haar stageplek op Stagemotor.nl.

Kun je wat meer vertellen over Radio Decibel?
Radio Decibel is gevestigd in Amsterdam en is het snelst groeiende radiostation van Nederland. Bij Decibel hoor je alleen maar hits waar jij je goed door voelt en Radio Decibel is hét radiostation waar je moet zijn voor de beste prijzen, zoals reizen en tickets voor de vetste feesten. Ook heeft Radio Decibel een zeer succesvolle programmering met o.a. iedere ochtend de Decibel Dagstart, Edwin Diergaarde die jou in zijn show van 16:00 tot 19:00 door de laatste uren van je werkdag sleept en Latin Lovers On Air die ervoor zorgt dat jij je weekend goed begint.

Wat is je functie en wat doe je precies in die functie?
Ik loop stage op de marketing en non-spot afdeling. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de non-spot en de on-air radioacties. Verder assisteer ik bij de outdoor events en acties die Radio Decibel in de verschillende steden organiseert. Tevens werk ik ook mee aan de dagprogramma’s van diverse Decibel Jocks (De DJ’s van Radio Decibel).

Ben je zelf ook wel eens op de radio te horen?
Tijdens de liveshow van Edwin Diergaarde ben ik heel soms te horen in een conversatie, maar wij willen vooral onze Decibel luisteraars aan het woord laten.

Waarom heb je gesolliciteerd op deze stage?
Ik heb een grote passie voor muziek. Zelf ben ik een trouwe luisteraar van Radio Decibel en was ik erg benieuwd hoe het radio maken er nou daadwerkelijk aan toe gaat. Veel mensen denken dat radio maken simpelweg plaatjes aan elkaar mixen is, maar er komt zoveel meer bij kijken. Toen ik de vacature op de Decibel website zag staan dacht ik ‘dit is mijn kans!’.

Hoe zie jij jouw rol in het bedrijf?
Gelukkig houdt mijn stage niet alleen koffie halen en kopiëren in. Ik heb vanaf het begin altijd het gevoel gehad dat ik echt daadwerkelijk deel uitmaak van het Decibel team. Radio maken is echt een vak en je moet ontzettend veel voorbereiden en hierbij kan ik goed helpen en ben ik misschien wel onmisbaar. Wat de non-spot en marketing betreft, heb ik een belangrijke rol binnen het bedrijf. Dit zorgt namelijk voor binding met onze luisteraars, sponsoren en klanten.

Wat vind je leuk aan je stage?
Ik vind de variatie binnen mijn stage vooral erg leuk. Ik heb mijn vaste werkzaamheden binnen mijn non-spot en marketing functie, maar ben ook inzetbaar voor andere dingen. Zo regel ik voor de Decibel Dagstart vaak ook telefonische interviews en mag ik aan leuke items werken rondom kerst en oud en nieuw.

Wat vind je minder leuk aan je stage?
Door de lange reistijd van 2,5 heen en 2,5 uur terug, kost het mij best veel energie en heb ik naast mijn stage eigenlijk geen sociaal leven meer. Uiteindelijk heb ik de reistijd er wel voor over, omdat stage lopen bij Radio Decibel een onwijs gave ervaring is.

Hoe is de sfeer in het bedrijf?
De sfeer binnen Radio Decibel is relaxed en heel collegiaal. Iedereen is altijd vrolijk, in voor een grapje en heeft echt hart voor de zaak. Naast Sarah Ramos, presentatrice van de Decibel Dagstart, ben ik de enige vrouw binnen de organisatie en ik moet toegeven dat werken in een “mannenwereld” heel fijn is.

Wat wil je bereiken tijdens je stage? Welke doelen heb je jezelf gesteld?
Ik wil mij meer ontwikkelen op het gebied van communicatie en binnen Radio Decibel ook werkervaring opdoen. Ik wil er achter komen welke kant ik op wil binnen het communicatie gebied en of radio maken en produceren echt iets voor mij is.

Heb je tips voor mensen die nog een stage zoeken?
Het is vooral erg belangrijk dat je een stage zoekt die echt bij je past en waar je ambitie voor heb, want met tegenzin naar je stage gaan is natuurlijk nooit fijn. Ook is het erg belangrijk dat je binnen een stage jezelf kan ontwikkelen en er sprake is van wederzijds respect. Overigens is een stage met een leuke stagevergoeding voor ons, studenten, natuurlijk nooit mis.