741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen bij Jéh Jewels

Maandag 14 april 2014 - Sanne Hofman

De meeste studenten lopen één of meerdere keren stage tijdens hun opleiding. Een spannende tijd voor de meesten. Daarom is het belangrijk dat de studenten hun ervaringen kunnen delen en over stages van anderen kunnen lezen. Zo weten zij een beetje wat hen te wachten staat. Om de week houden wij een interview met een stagiair(e) of een stagebedrijf. Deze week kunnen jullie het verhaal van Romy lezen!

Romy is 20 jaar en studeert communicatie aan hogeschool Inholland in Rotterdam. Op dit moment zit zij in haar derde studiejaar. Romy is een ijverige studente. Ze weet precies wat zij wilt en heeft al een mooi toekomstbeeld voor ogen. De redactie kant van communicatie spreekt haar heel erg aan. Ze is erg geïnteresseerd in journalistiek en redactie.


Jéh Jewels
Op dit moment loopt Romy haar meeloopstage bij het sieradenmerk Jéh Jewels. Het sieradenmerk bestaat al 24 jaar en is opgericht door moeder en dochter. Het bedrijf is uiteindelijk steeds iets groter geworden. Romy is werkzaam in het bedrijf als communicatiestagiaire.

“Binnen het bedrijf heb ik verschillende functies. Zo ben ik bezig met interne en externe communicatie. Ik ben me vooral aan het ontwikkelen op het gebied van social media. Mijn stage is een echte meeloopstage. Ik krijg verschillende taken om het hele bedrijf te leren kennen.” vertelt Romy over haar stage bij Jéh Jewels.


Klein bedrijf
Jéh Jewels is een klein bedrijf. Dat is ook precies de reden waarom Romy voor deze stage heeft gekozen. “Het bedrijf is klein maar erg sfeervol. Iedereen is vriendelijk en op de werkvloer is het altijd erg informeel en gezellig. De taken die ik krijg spreken mij ook erg aan. Ik mag van alles wat doen en heb het gevoel dat ik me tijdens deze stage goed kan ontwikkelen.” vertelt Romy.

“Ik heb het heel erg naar mijn zin bij het stagebedrijf. Elke dag is anders, dat maakt het zo leuk! Ook is iedereen erg behulpzaam. Ik heb het gevoel dat mijn collega’s altijd voor me klaarstaan.” vertelt Romy als ik haar vraag wat zij zo leuk vindt aan haar stage bij Jéh Jewels.

Het bedrijf doet het erg goed. “Door de drukte is er soms wat hectiek op het kantoor. Ik moet soms moeite doen om mij goed te kunnen concentreren, maar dit wil ik juist ook leren. De combinatie van drukte, gezelligheid, hard werken, een goede sfeer en juist de momenten van rust maakt mijn stage zo afwisselend.”
Doel
Wat wil Romy eigenlijk bereiken met haar stage? Romy heeft voor haarzelf een duidelijk doel opgesteld. “Ik wil mij ontwikkelen op verschillende gebieden. Ik wil onder andere, naast het ontwikkelen van mijn journalistieke vaardigheden, een professionele werkhouding creëren en meer initiatieven leren nemen.”


Tip
Als laatst wil Romy iedereen die aan het zoeken is naar een stage nog een tip meegeven. “Zorg dat de functies van de stage je meteen aanspreken. Daarnaast is het belangrijk dat je je gelijk op je gemak voelt bij het bedrijf. De werksfeer speelt een belangrijke rol tijdens je stage. Ook vind ik het erg belangrijk dat ik stagevergoeding krijg. Het is natuurlijk mooi meegenomen maar ook een stukje waardering voor al het werk wat je doet.”