741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen in de zorg bij ASVZ

Maandag 17 maart 2014 - Sanne Hofman

De meeste studenten lopen één of meerdere keren stage tijdens hun opleiding. Een spannende tijd voor de meesten. Daarom is het belangrijk dat de studenten hun ervaringen kunnen delen en over stages van anderen kunnen lezen. Zo weten zij een beetje wat hen te wachten staat. Om de week houden wij een interview met een stagiair(e) of een stagebedrijf. Deze week kunnen jullie het verhaal van Shelina lezen!

Shelina is een gezellige meid met een druk studentenleven. Ze is 20 jaar en doet de opleiding MBO verpleegkunde niveau 4. Ze zit op dit moment in het tweede leerjaar en loopt door haar hele studie verschillende stages. Zo heeft Shelina al stage gelopen in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht op de afdeling chirurgie en bij katholieke thuiszorg stichting Internos. Op dit moment loopt Shelina stage bij ASVZ, ze begeleidt, verzorgt en helpt daar mensen met een verstandelijke beperking.


Taken
Wat voor taken heeft Shelina eigenlijk bij ASVZ? “Ik help mensen met wassen en aankleden, ik verzorg wonden, ik moet mensen injecteren en moet medicijnen toedienen, ik ben een informatie- en steunpunt voor de bewoners en verder zijn er natuurlijk nog de overige verpleegtechnische handelingen die ik moet uitvoeren.”


Waardering
De stages worden door de school van Shelina uitgekozen. Het is dus altijd maar de vraag waar zij precies terecht komt en wat haar te wachten staat. Shelina heeft het op dit moment erg naar haar zin op haar stage. “Elke dag is anders, de mensen zijn altijd in een andere bui en maken me vaak aan het lachen. Op mijn stage verveel ik me nooit. Ik heb verschillende taken en de cliënten zorgen ervoor dat ik het altijd naar mijn zin heb. Ik doe ook erg veel leuke dingen met ze zoals koken, knutselen, wandelen en we maken leuke uitstapjes.” Het mooiste aan haar werk vindt Shelina de waardering die ze van de mensen krijgt. “Het werk zelf is niet altijd even leuk en even schoon maar het wordt wel heel erg gewaardeerd. Er staat dus genoeg tegenover! De waardering die ik van de mensen krijg en het genezingsproces vindt ik de mooiste factoren tijdens mijn stage.” Shelina vertelt over één minpunt van haar werk. “Sommige mensen kunnen gewoon niet meer geholpen worden. Voor hen is het een soort van aftellen. Daar heb ik het soms best moeilijk mee.”


Gezellige sfeer
De sfeer op de werkvloer is volgens Shelina erg gezellig en gemoedelijk. “Er hangt een leuke en huishoudelijke sfeer bij het bedrijf waar ik stageloop, ASVZ. Collega’s zijn erg aardig en betrekken stagiairs overal goed bij. Ik leer veel van de medewerkers en doe erg veel ervaringen op. De begeleiding vanuit het stagebedrijf is goed. Gelukkig maar, want de begeleiding vanuit school is er bijna niet!”

Shelina heeft het tijdens deze stageperiode erg naar haar zin. Als ze haar stage in vijf woorden moet omschrijven doet ze dat met de woorden: lastig, soms vies, leuke sfeer, goede banden (met collega’s en bewoners) en uitdagend.