739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen op de basisschool

Maandag 31 maart 2014 - Sanne Hofman

De meeste studenten lopen één of meerdere keren stage tijdens hun opleiding. Een spannende tijd voor de meesten. Daarom is het belangrijk dat de studenten hun ervaringen kunnen delen en over stages van anderen kunnen lezen. Zo weten zij een beetje wat hen te wachten staat. Om de week houden wij een interview met een stagiair(e) of een stagebedrijf. Deze week kunnen jullie het verhaal van Laura lezen!

Laura is 19 jaar en studeert aan hogeschool Inholland in Dordrecht. Ze volgt de opleiding pabo en zit op dit moment in haar tweede studiejaar. Laura heeft het erg druk met school en doet goed haar best. Ze is een gemotiveerde studente. Naast haar opleiding heeft ze een bijbaantje en loopt ze stage.


Basisscholen
Laura heeft tijdens haar opleiding al verschillende stages gelopen. “Op dit moment loop ik stage op de Johan Friso school en ik heb hiervoor stage gelopen op de Beatrixschool. Deze scholen vallen samen onder de stichting ‘School met de bijbel/Scholen van Oranje’. Dit zijn basisscholen.” vertelt Laura.

Laura vertelt ook over haar verschillende taken en werkzaamheden op de basisschool. “Ik ben stagiaire in de klas en verzorg lessen en activiteiten voor de kinderen. Ik kijk het werk na, kijk toetsen na en ik hou gesprekjes met leerlingen.”

Leuk werk
Laura heeft het op haar verschillende stageplekken erg naar haar zin. Op een basisschool werken is iets wat zij erg leuk vind. “Het gevarieerde en afwisselend wat hierin terug komt, spreekt mij het meeste aan. De leerlingen zijn iedere dag anders en ieder kind is uniek. Je moet zelf flexibel en creatief genoeg zijn om hier goed op in te kunnen spelen.” vertelt Laura. Laura is erg goed met kinderen en vindt het erg leuk om met kinderen te werken. “Van kinderen leer je vaak meer dan je denkt!”

Laura kan niet wachten tot zij alleen voor de klas mag staan. “Het meest jammer is dat je nog niet zelfstandig voor de klas staat. Je staat altijd onder begeleiding van de juf of meester in de klas. Ik zou soms wel wat meer zelfstandigheid willen.” Daarvoor is Laura nu natuurlijk hard aan het leren. Als ik haar vraag wat zij met haar stage wilt bereiken, vertelt ze: “Ik wil bereiken dat ik steeds een beetje beter wordt in het ‘juf’ zijn. Iedere dag leer ik nieuwe dingen bij en leer ik hoe het anders kan. Uiteindelijk wil ik natuurlijk als een goede juf zelfstandig voor de klas staan.”


Positief
Laura vertelt ook dat de sfeer op haar stageplek erg positief is. “De collega’s gaan heel positief en open met elkaar om. Bij mij is dit nog iets minder, omdat ik hier pas een half jaar ben en ze mij minder goed kennen dan de andere collega’s. Wel betrekken ze me erbij en zijn ze in me geïnteresseerd. De sfeer is erg ontspannen en er wordt veel gelachen. Er gebeurt iedere dag op stage wel iets grappigs.”

Als laatst heeft Laura nog een tip voor alle studenten die stage lopen of stage gaan lopen. “Kom flexibel over en toon altijd je inzet en motivatie! Laat de mensen zien wat je doelen zijn en wat je in je hebt.”