713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen op het heerlijke Curaçao!

Woensdag 5 maart 2014 - Sanne Hofman

De meeste studenten lopen één of meerdere keren stage tijdens hun studie. Een spannende tijd voor de meesten. Daarom is het belangrijk dat de studenten hun ervaringen kunnen delen en over stages van anderen kunnen lezen. Zo weten zij een beetje wat hen te wachten staat. Om de week houden wij een interview met een stagiair(e) of een stagebedrijf. Deze week kunnen jullie het verhaal van Yasmijn lezen.

Yasmijn is een gezellige en spontane meid van 25 jaar. Ze studeert communicatie aan hogeschool Inholland in Rotterdam. Yasmijn zit in haar derde jaar en is volop aan het genieten van haar studenten leven. Feesten en gezelligheid met vriendinnen zijn voor Yasmijn erg belangrijk. Een maand geleden is Yasmijn terug gekomen van haar stage op Curaçao. Zij heeft hier de tijd van haar leven gehad en wil er graag van alles over vertellen!


Wereldstage Curaçao
De grootste droom van Yasmijn was, al van jongs af aan, om ooit een keer stage te lopen op het heerlijke Curaçao. Toen zij in het derde jaar van haar studie de kans kreeg om weg te gaan van huis en het avontuur in de zon op te gaan zoeken heeft zij deze kans met beide handen gegrepen. Yasmijn heeft stage gelopen bij Wereldstage Curaçao. Dat is het grootste stage bemiddelingsbureau van de Antillen.

Yasmijn vertelt over haar stage en haar taken: “Ik wilde altijd al stagelopen op Curaçao en mij is aangeboden om bij Wereldstage aan de slag te gaan. Het leek mij leuk om bij een stage bemiddelingsbureau te gaan werken omdat ik veel in contact zou zijn met studenten en mensen van mijn leeftijd. Ook spraken de taken mij erg aan.”
Wat voor taken had Yasmijn dan precies binnen het bedrijf? “Ik heb stage gelopen op de Marketing, Communicatie en PR afdeling. Ik had veel verschillende taken, van administratieve taken tot het organiseren van een feest en borrels.”


Een top stage
Yasmijn heeft het tijdens haar stage periode erg naar haar zin gehad. Bij het bedrijf waar zij werkte heeft zij veel ervaring op kunnen doen en erg veel mensen leren kennen. De sfeer op de werkvloer was informeel en gezellig. “Ik heb een erg leuke tijd gehad met mijn collega’s. Het leukst van alles vond ik het organiseren van feesten en borrels voor studenten en nieuwe stagiairs die via ons op Curaçao terecht waren gekomen. Ik leerde in een korte tijd erg veel mensen kennen en voelde me snel thuis bij mijn stage en op het heerlijke eiland!”


Elk weekend vakantie
Elk weekend voelde voor Yasmijn als een kleine vakantie. Doordeweeks zat zij op kantoor, ’s avonds ging zij vaak uiteten of wat drinken met vrienden en vriendinnen en in het weekend waren er veel feesten, relax dagen op het strand en festivals. In een half jaar tijd heeft Yasmijn heel het eiland leren kennen en heeft ze genoten van elk moment.

Van het op haarzelf wonen in een vreemd land ver weg van haar vertrouwde omgeving heeft Yasmijn ook erg veel geleerd. “Ik heb heel veel geleerd van het op mijzelf wonen. Wonen in een ander land is erg leuk en goed voor je ontwikkeling.”


Tip
Voor de studenten die nog een leuke stage moeten gaan lopen heeft Yasmijn een tip: “Bij het zoeken van een stage in het buitenland moet je er goed op letten dat je niet zomaar alles klakkeloos aanneemt. Neem vooral de tijd en denk goed na over wat je nu precies wilt. Dit geldt overigens ook voor een stage in Nederland. Het moet een leerzame tijd worden en het zou zo zonde zijn als je een half jaar werkt bij een bedrijf aan taken die je eigenlijk helemaal niet liggen.”

Over haar stage en vooral over haar half jaar op het zonnige Curaçao is Yasmijn alleen maar positief. “Curaçao, de beste tijd van mijn leven!”