713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stagelopen bij Melon Media

Maandag 8 april 2013 - Charlotte Portielje

De meeste studenten moeten tijdens het volgen van een studie op een gegeven moment stage lopen. Voor velen is dit een spannend moment. Door ervaringen te delen, kunnen studenten alvast een eerste indruk krijgen over wat hen te wachten staat. Om de twee weken hebben wij een interview met een stagiair(e) of stagebedrijf voor jullie. Deze week: Farida bij Melon Media.

Farida loopt stage bij Melon Media. Melon Media is een internetonderneming† die zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe Internetconcepten.† Ze is aangenomen voor de functie Online marketing/Sales. Voor de online marketing is ze vooral bezig met de linkbuilding van de websites. Dit zorgt er namelijk voor dat de websites hoog in Google staan. Daarnaast houdt Farida de sociale media in de gaten. Voor de sales haalt Farida klanten binnen, dit doet ze door telefoontjes te plegen naar potentiŽle klanten.


Werkzaamheden

Farida vertelt over haar werkzaamheden. ‘’De werkzaamheden trokken mij wel aan. Vooral op het gebied van SEO, aangezien dit niet op de opleiding aangeboden wordt. Het leek me wel iets waar ik veel van kon leren. Het is afwisselend werk. Het meest uitdagende aan mijn stage is ervoor zorgen dat de nieuwe website, EasyTalent, hoog in Google komt te staan. Wat ik belangrijk vind is dat ik na mijn stage de PageRank van een nieuwe website zelfstandig kan opbouwen. ’’

Minpunten kan Farida niet 1, 2, 3 opnoemen. Ze heeft het erg naar haar zin en heeft alles behalve spijt voor het kiezen van deze stageplek. Als Farida er een paar dagen niet was, werd het belangrijkste werk over genomen door een collega.


Werksfeer
De werksfeer is informeel bij Melon Media. Dit bevalt Farida goed. ‘’Elke dag is het wel weer gezellig, maar er wordt ook wel weer hard gewerkt. Er wordt elke dag gezamenlijk geluncht en dit zorgt voor leuke gesprekken. Zo leer je ook iedereen kennen.’’ Er gebeuren ook grappige dingen op stage, vertelt ze. Farida had samen met een andere stagiaire de Foplijn gebeld om de salesmanager in de maling te nemen. Hij trapte er hard in, dus dat zorgde voor een grappige situatie.


Tip
De tip die Farida aan andere stagiairs mee wilt geven is: ‘’Zorg dat je een stage vindt die je echt leuk lijkt. Het lijkt† mij namelijk niet te doen om ergens 5 maanden stage te moeten lopen waar je het totaal niet leuk vindt. Ook is belangrijk om tijdig naar een stage te zoeken. Het is namelijk vervelend om nog lastminute een stageplek te moeten zoeken. Dit zorgt alleen maar voor onnodige stress.’’