741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stagelopen bij Telegraaf Media Groep

Maandag 9 september 2013 - Sharon Kardjo

Voor alle studenten komt er een tijd dat zij stage moeten lopen. Dit is voor velen een spannend moment en vooral in het begin zal het even wennen zijn. Door ervaringen met elkaar te delen, kunnen studenten veel van elkaar leren en daarom hebben wij om de ene week een interview met een stagiair(e) of stagebedrijf voor jullie. Deze week Rajshri Badal bij Telegraaf Media Groep op de afdeling Autovisie Magazine in Amsterdam.

Rajshri Badal is 23 jaar oud en studeert Communicatie aan Hogeschool Rotterdam. Zij zit momenteel in haar derde jaar en ook zij moet vijf maanden lang stage lopen. Rajshri is helemaal gek op auto’s en stagelopen bij Autovisie leek haar de perfecte stage. Zij is bij dit bedrijf aangenomen als marketingmedewerker op de afdeling Autovisie Magazine en zij heeft hier veel verschillende taken.

Werkzaamheden
Rajshri voert verschillende taken uit op haar stage. Zo vertelt zij: ‘’Ik ondersteun de marketingafdeling met betrekking tot logistiek, traffic en communicatie en zet ook abonneewerf-acties op.  Verder moet ik de contacten onderhouden, zowel intern als extern en ben ik ook nog verantwoordelijk voor een project die ik hier nog toegewezen krijg.’’ Rajshri’s voornaamste doel van de stage is om zelfstandig dingen te kunnen ondernemen en zoveel mogelijk de theorie van school in de praktijk te kunnen brengen.
Op het moment dat Rajshri niet aanwezig is, wordt het werk overgenomen door haar collega’s. ‘’Het werk in dit bedrijf kan niet zomaar blijven liggen, want er zijn namelijk deadlines. Wij zijn samen een team en als het zo is dat een bepaalde collega er niet is, dan nemen we gewoon elkaars taken over.’’

Plus- en minpunten
Rajshri vindt dat er genoeg pluspunten zijn wat betreft haar stage. Zij vindt het vooral heel leuk dat je veel zelfstandig kan doen en dat je goed begeleid wordt. ‘’Het leuke aan mijn stage is, dat ik overal bij betrokken word en dat ik met bepaalde evenementen mag helpen.’’ Rajshri is erg positief en kan haar stage dan ook omschrijven in de volgende woorden: Gezellig, leerzaam, uitdagend, divers en zelfstandig.
‘’Het is natuurlijk hard werken, maar hier leer ik ontzettend veel van. ’’Minder leuke dingen aan de stage heeft Rajshri nog niet gevonden, maar de kans is klein dat ze deze nog zal tegenkomen tijdens haar stageperiode.

Werksfeer
In het bedrijf waar Rajshri stage loopt heerst een open cultuur en dit bevalt haar prima. ‘’Het contact met de collega’s onderling verloopt erg goed. Het is erg gezellig en we kunnen lekker lachen met elkaar. De sfeer is relaxt en iedereen in het bedrijf behandelt elkaar hetzelfde.’’ Als zij even iets niet snapt kan zij gewoon naar haar stagebegeleider toelopen en dingen vragen.

Tips
Rajshri heeft nog tips voor iedereen die stage moet lopen en op zoek is naar een leuke stageplek. ‘’Geef niet op. Blijf zoeken naar een stageplek die jouw interesse wekt. Het is lang om ongeveer een half jaar stage te lopen bij een bedrijf die eigenlijk helemaal niet bij je past.’’ Rajshri vertelt ook dat je zo vroeg mogelijk moet beginnen met het zoeken naar een stageplek. In het begin zijn namelijk de beste/leukste stageplekken nog beschikbaar. ‘’Ik heb gewoon gebeld naar bedrijven, in plaats van alleen maar op het internet kijken en op vacatures reageren.’’ Als je gebeld hebt naar een bedrijf kun je dit ook nog in je brief vermelden. Dit geeft je weer een voorsprong op de rest van de sollicitanten.