741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Tempo-Team

Dinsdag 3 januari 2012 - Ilona Zoomer

Vandaag geven we je weer een kijkje achter de schermen bij een leuk stagebedrijf. Deze keer kijken we niet door de ogen van een stagiair, maar door de ogen van het bedrijf. Tahnee Snelder, stagecoördinator van Tempo-Team, neemt ons mee naar het bedrijf waarvoor zij werkt.

Kunt u iets meer vertellen over het bedrijf Tempo Team?
Tempo-Team is met ruim 40 jaar ervaring specialist in flexibele arbeid. Wij zijn de tweede intermediair op de arbeidsmarkt in Nederland. Daarnaast zijn we actief in België, Luxemburg, Duitsland en Portugal. Als brede HR-dienstverlener biedt Tempo-Team werkgevers professionele oplossingen voor uiteenlopende HR-vraagstukken.

Wat maakt Tempo Team nou zo’n leuk bedrijf om te werken?
Werken bij Tempo-Team staat voor een inspirerende baan, waarin je veel leert en kunt doorgroeien naar een volgende stap in je carrière. De verschillende (doorgroei)mogelijkheden en de sfeer zijn belangrijke aspecten, waardoor het werken bij Tempo-Team zo leuk wordt. Collega’s staan voor je klaar en je kunt altijd bij iemand aankloppen.  In de vele commerciële functies bij Tempo-Team krijg je eigen verantwoordelijkheid waardoor je veel kunt bereiken.  

Op welke afdeling heeft u stagiairs in dienst en wat voor taken voeren zij uit?
Tempo-Team heeft op verschillende afdelingen stageplekken. Zo kun je denken aan een stage op ons hoofdkantoor in Diemen, stages bij de verschillende vestigingen van Tempo-Team of een interessante afstudeeropdracht.

Als je op een vestiging van Tempo-Team gaat stage lopen, dan krijg je een indruk van de werkzaamheden van een Sales Intercedent. Je bent deel van een commercieel team, je houdt intake gesprekken met kandidaten, bent werkzaam als planner en treedt op als werkgever voor je flexwerker. Daarnaast ga je mee met bedrijfsbezoeken.

Welke kwaliteiten moet een stagiair van Tempo-Team bezitten?
Een stagiair bij Tempo-Team moet zelfstandig, assertief, initiatiefrijk, commercieel en een teamspeler zijn!

Wat vindt u de voor- en nadelen van het werken met stagiairs?
Één van de voordelen van het werken met stagiairs is dat je nieuwe inzichten krijgt. Studenten kijken anders tegen de werkzaamheden aan en kunnen met goede verbeteringen komen. Daarnaast krijgen we een (nog) beter beeld van de markt waarin we werkzaam zijn, dit komt met name door de opdrachten die stagiairs maken.

Een nadeel kan liggen in de zelfstandigheid van de stageplek. Nadat ze zijn ingewerkt krijgen stagiairs bij Tempo-Team zelfstandige werkzaamheden. Een nadeel kan zijn dat hier (kleine) fouten in gemaakt worden, maar gelukkig is er dan altijd een collega om dit op te lossen. Soms kost dit echter wel iets meer tijd.

Heeft u nog tips voor stagiairs, zowel voor de sollicitatie als tijdens de stageperiode?
Tijdens de sollicitatieprocedure is het belangrijk dat stagiairs weten waar het bedrijf voor staat en wat de stageplek inhoudt. Als dit onduidelijk is, raad ik aan om contact op te nemen met Tempo-Team. Een student komt beter over als deze voorbereid is.

Een tip voor tijdens de stage: wees assertief en neem het initiatief!  Samen met de student willen we er een mooie stageperiode van maken. Er zijn veel mogelijkheden tijdens je stage, maar dan moet je als stagiair goed aangeven waar je behoefte aan hebt.