739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Vandennorth&company

Woensdag 23 november 2011 - Richelle Roth

In dit nieuwe item wordt ťťn keer in de twee weken een interview geplaatst met een stagiair, stagebegeleider of stagebedrijf. Op deze manier geven we je een kijkje achter de schermen bij leuke stagebedrijven. Deze week hebben we Rozemarijn Koldewee, van 21, geÔnterviewd die bij Vandennorth&company stage loopt.

Wat voor bedrijf is Vandennorth&company?
Vandennorth&company is een PR bureau dat gericht is op de consumer lifestyle branch. Wij werken voor o.a. MoŽt & Chandon champagne, Diageo Reserve Brand (zoals Grand Marnier, Ketel One Vodka, Johnnie Walker Blue Label), 28 black, MOMO bar & restaurant en Peroni bier van Grolsch.

Wat is jouw functie?
Ik ondersteun alle facetten van PR medewerker, maar ik word wel overal bij betrokken en ben daarom ook een volwaardig werknemer. Mijn werkzaamheden zijn: persberichten schrijven en opmaken in Indesign, meehelpen met de organisatie van events, het onderhouden van contacten met de media, online accounts van merken beheren, website onderhouden en knipsels van onze klanten scannen, archiveren en analyseren.

Waarom heb je gesolliciteerd op deze stage?
Ik heb op deze stage gesolliciteerd omdat ik graag meer van de PR wereld wilde leren. Ik vond het erg leuk dat ze evenementen organiseren, dat sprak mij vooral aan.

Hoe vitaal is jouw rol/functie in het bedrijf?
Ik heb een aantal verantwoordelijkheden op mij liggen waarvoor ik moet zorgen dat het goed en op tijd wordt gedaan. Op deze punten is mijn rol erg vitaal in het bedrijf.

Wat vind je leuk aan je stage?
Ik vind de sfeer binnen het bedrijf ontzettend gezellig omdat je veel contact met al je collega’s (4) hebt, waardoor alles open en toegankelijk is. Ik vind het erg leuk om mee te helpen met het organiseren van de evenementen en om contact te hebben met de pers. Je krijgt genoeg gelegenheid om te netwerken op evenementen, nieuwe mensen te ontmoeten, en dat is iets wat ik erg leuk vind.

Wat vind je minder leuk aan je stage?
In het begin moest ik erg wennen. Je komt zomaar ergens binnen vallen en je weet eigenlijk niet waar zij allemaal mee bezig zijn. Dan krijg je wel eens te maken met verveling en dat vond ik minder leuk. Maar toen ik een aantal weken bezig was begon ik mijn draai te vinden en had ik ook meer in beeld wat er van mij werd verwacht en werden mijn taken ook uitgebreider.

Wat zijn je doelen?
Omdat het een oriŽnterende stage is, is voor mij wel een doelstelling om te kijken of deze tak van communicatie bij mij past. Ook een doelstelling voor mij was om meer te leren over het organiseren van evenementen.

Heb je nog tips voor mensen die een stage zoeken? Waar moeten ze op letten?
Je moet voor jezelf goed vaststellen wat je doelen zijn met je stage en wat je wilt leren. Je moet niet verwachten dat je altijd alleen maar leuke dingen moet doen, want er komen ook gewoon klusjes voorbij waar je niet altijd even zin in hebt.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers van stagemotor?
Zoek een stage die jouw echt aanspreekt, niet omdat het bij je om de hoek is of iets dergelijks. Als je het niet naar je zin hebt, duurt je stageperiode erg lang. Blijf uitdaging zoeken en probeer het ultieme uit je stage te halen. Zo leer je het meest.