739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Veerle heeft maatschappelijke stages gelopen

Maandag 12 mei 2014 - Sanne Hofman

De meeste studenten lopen één of meerdere keren stage tijdens hun opleiding. Een spannende tijd voor de meesten. Daarom is het belangrijk dat de studenten hun ervaringen kunnen delen en over stages van anderen kunnen lezen. Zo weten zij een beetje wat hen te wachten staat. Om de week houden wij een interview met een stagiair(e) of een stagebedrijf. Deze week kunnen jullie het verhaal van Veerle lezen!

Veerle is een 17 jarige scholier. Op dit moment zit zij in het examenjaar van de havo. Haar eerste examens beginnen morgen en ze is al best nerveus. Veerle is een hard werkende scholier. Ze hoopt dat ze slaagt en wil daarna rechten gaan studeren in Tilburg. Naast school heeft Veerle een bijbaantje en heeft zij al verschillende maatschappelijke stages gelopen om zichzelf goed te ontwikkelen. Ze wil goed voorbereid en met verschillende ervaringen beginnen aan haar studie.


Maatschappelijke stages
Veerle heeft verschillende maatschappelijke stages gelopen. Ze heeft bijvoorbeeld geholpen met dansles geven bij een sportvereniging in Dordrecht. Zij gaf daar vier uur in de week dansles aan kleine kinderen. “Ik gaf dansles aan kinderen van verschillende leeftijden. Ik verzorgde de lessen voor drie groepen. De kinderen waren ongeveer tussen de 4 en 8 jaar oud. Tijdens deze maatschappelijke stage heb ik geleerd om lessen voor te bereiden, ik heb mezelf leren te presenteren, ik heb geleerd om met kinderen om te gaan en ik heb geleerd om orde te houden.” vertelt Veerle over haar maatschappelijke stage bij de sportvereniging.

Naast deze stage heeft Veerle ook een maatschappelijke stage gelopen op haar oude basisschool. “Bij mijn stage op de basisschool had ik veel verschillende taken. Ik mocht meelopen in groep 3. Dit is een erg leuke klas want de kinderen leren hier echt lezen en schrijven. Ik hielp de juf tijdens de lessen, keek de opdrachten van de kinderen na, las verhalen voor in de klas, mocht met kinderen in groepjes projecten maken en hielp bij het voorbereiden van de lessen. Tijdens deze stage heb ik erg veel geleerd. Ik heb veel geleerd over het onderwijs, les geven, ik weet hoe ik mezelf sterk neer kan zetten en ik heb geleerd om met verschillende karakters van kinderen om te gaan. Ik heb het tijdens deze stage erg naar mijn zin gehad.” vertelt Veerle over haar stage op de basisschool.


Doelen
Veerle heeft door de maatschappelijke stages te lopen haar doelen bereikt. “Ik wilde ervaringen opdoen en zelfstandig worden. Na de middelbare school begint het echte werk pas. Ik weet nu een beetje hoe alles in elkaar steekt en hoe het stage lopen werkt. De maatschappelijke stages hebben mij geholpen me te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Ik ben nu klaar voor het hogere onderwijs!”