739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Werken bij Center Parcs

Dinsdag 13 november 2012 - Merely van der Drift

Iedereen moet op een bepaald punt in hun leven stage lopen. Ervaringen zijn er om gedeeld te worden, daarom hebben wij elke twee weken een ander verhaal met een stagiair(e) of stagebedrijf voor jullie. Deze week: Vince actief voor Center Parcs.

Vince Lissenberg (21) is op dit moment bezig met zijn derde jaar van de opleiding Communicatie op de Hogeschool Rotterdam. Net zoals iedere derdejaars student moest hij ook op zoek naar een stage. Hij heeft uiteindelijk gekozen voor een stage bij Center Parcs Europe N.V. Op dit moment is hij 11 weken actief bezig.

Center Parcs
Center Parcs is een bekende organisatie op het gebied van vakanties. Bijna iedereen heeft een keer een stap in het park gezet. Vince: “Omdat ik stage loop bij Center Parcs Europe N.V. werk ik niet alleen voor het merk Center Parcs, maar ook voor Pierre et Vacances en Sunparks. Deze organisaties bieden ook vakanties aan. Het is een grote en leerzame organisatie om stage bij te lopen. Ik heb dan ook voor deze stage gekozen, omdat ik benieuwd was hoe het er aan toe zou gaan op een Sales afdeling. Ik ben al een aantal keer bij Center Parcs geweest en het leek me interessant om te kijken hoe het zou zijn als ik er zou werken.”

Internetwinkel
“Ik ben werkzaam op de afdeling Direct Sales. Op deze afdeling is het belangrijk dat we zoveel mogelijk boekingen binnen halen, met alles wat we doen. Omdat onze ‘winkel’ op het internet te vinden is, houd ik me vooral bezig met de webpagina’s voor bepaalde acties en vakanties. Verder houd ik ook een rapportage bij, waarin ik bij houd hoeveel boekingen er zijn gedaan per medium per week. Zo kunnen we dit goed vergelijken met de weken ervoor en kijken of we vooruitgang of juist achteruitgang hebben geboekt.”

Perfecte stage
Vince is één van de weinige die niets aan te merken heeft op zijn stage. De lange dagen vindt hij niet erg en het lange reizen ook niet. Op zijn stage heeft hij het ook helemaal naar zijn zin. Een perfecte stage dus. “Ik verveel me nooit op mijn stage. Wanneer ik de webpagina af heb, zet ik het gelijk online en kunnen andere mensen zien wat ik heb gemaakt. Het geeft dan echt voldoening als ik tegen vrienden of familie kan zeggen, Kijk dit heb ik gemaakt. Nog mooier is als ik er veel complimentjes over krijg. De mensen op mijn stage zijn ook erg leuk, waardoor ik elke dag zin heb om er naar toe te gaan.”

Drukte
“Als ik er een keer niet ben, blijft er wel werk liggen. Het is namelijk aardig druk, dus er is altijd wat te doen. Hoe lang ik er ook ben of hoe vaak, er is altijd werk voor me. Gelukkig is de sfeer op het werk redelijk onspannend en informeel. Iedereen gaat op een vriendelijke wijze met elkaar om. Ze zijn niet alleen aardig tegen elkaar, maar ook tegen mij. Er wordt niet op je neergekeken omdat je een stagiair bent. Ik voel me goed op m’n plek en het zijn stuk voor stuk leuke mensen.”

Vince zijn gouden tip: “Belangrijk is dat je vooral goed gaat zoeken naar functies waar je meer van wilt weten. Kies echt alleen voor een stage, omdat deze je heel leuk lijkt. Een tweede tip is dat je brief goed moet zijn. Een sollicitatiebrief is misschien wel het belangrijkste, omdat dat het eerste is wat het bedrijf van je ziet.”

 

Heb jij ook een leuke, interessante of grappige stage? Stuur dan een mailtje naar redactie@stagemotor.nl