712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Werken in de bouw

Maandag 24 september 2012 - Merely van der Drift

Iedereen moet op een bepaald punt in hun leven stage lopen. Ervaringen zijn er om gedeeld te worden, daarom hebben wij elke twee weken een ander interview met een stagiair(e) of stagebedrijf voor jullie. Deze week: Het bedrijf Heembouw.

Heembouw is een innovatief bouw- bedrijf. Hun visie is de integrale huisvestingsoplossing te creŽren en realiseren. Er wordt vanuit vijf vestigingen gewerkt: Amersfoort, Breda, Noordwijkerhout, Roelofarendsveen en Rotterdam. Ze worden ondersteund door Habeon Architecten op het gebied van architectuur en Heembouw Ontwikkeling op het gebied van projectontwikkeling. Er werken ongeveer 260 medewerkers en hebben een jaarlijkse omzet van 110 miljoen euro. Heembouw is in alle opzichten een gezonde onderneming met de ambitie een duurzame groei te realiseren.† Voor dit interview spraken wij met MariŽlle van der Weijden zij is Recruiter bij Heembouw. Dit betekent dat zij voor het bedrijf geschikte werknemers zoekt en selecteert.

Verantwoordelijkheden

Natuurlijk is onze vraag, waarom is Heembouw nou zo’n geschikt bedrijf om stage te lopen? MariŽlle: “Heembouw staat bekend als een bedrijf dat veel aandacht geeft aan studenten die carriŤre willen maken in de bouw. Wij bieden dan ook diverse mogelijkheden op dat gebied.

Tijdens de stageperiode krijg je je eigen verantwoordelijkheden en word je inhoudelijk betrokken bij de werkzaamheden van de afdeling. Je krijgt ook kans om iets van jezelf te laten zien. Daarbij is de sfeer goed en zijn de medewerkers zeer behulpzaam en vriendelijk. Afhankelijk van de opleiding die een student volgt zijn er binnen Heembouw verschillende manieren voor de invulling van een stage. Het kan gaan om een snuffelstage, een meeloopstage of een afstudeerstage.
Volg je een bouwkundige, administratieve, secretariŽle of inkoopopleiding? Daar zijn stage mogelijkheden voor binnen onze organisatie.”

Enthousiaste stagiaires

Zoals elk bedrijf zijn ze op zoek naar enthousiaste stagiaires. MariŽlle: “Wij zijn op zoek naar gedreven, enthousiaste studenten met een positieve instelling en over aanpassingsvermogen en een hands-on mentaliteit beschikken.” Een nadeel is dan natuurlijk ook een stagiair die totaal niet gemotiveerd is en geen interesse heeft in de werkzaamheden van Heembouw. Gelukkig zijn er ook nog genoeg voordelen van het werken met stagiaires: “Het voordeel van het werken met stagiaires is dat wij al een selectie kunnen maken of het voor de toekomst nieuwe medewerkers van Heembouw kunnen worden. Op deze manier zien wij hoe zij werken en of ze in de cultuur van Heembouw passen.

Interesseert dit bedrijf je of ben je gewoon nieuwsgierig? Ga dan naar: www.heembouw.nl

Heb jij ook een leuke, interessante of aparte stage? Je kunt contact opnemen via redactie@stagemotor.nl