739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


On Stage: Stage lopen bij bakkerij Klootwijk

Maandag 3 februari 2014 - Sanne Hofman

De meeste studenten lopen n of meerdere keren stage tijdens hun opleiding. Een spannende tijd voor de meesten. Daarom is het belangrijk dat de studenten hun ervaringen kunnen delen en over stages van anderen kunnen lezen. Zo weten zij een beetje wat hen te wachten staat. Om de week houden wij een interview met een stagiair(e) of een stagebedrijf. Deze week kunnen jullie het verhaal van Bianca van Stam lezen.

Bianca van Stam, 22 jaar, is studente aan hogeschool Avans in Breda. Zij studeert Small Business en Retail Management. Bianca zit in haar vierde jaar, de opleiding bevalt haar heel erg goed. Vorig jaar heeft zij stage gelopen bij bakkerij Klootwijk.


Tijdens haar stage bij bakkerij Klootwijk heeft Bianca verschillende opdrachten uitgevoerd. Zij heeft zich vooral bezig gehouden met de interne communicatie van het bedrijf. Ze heeft onderzoek gedaan naar de bedrijfscultuur, betrokkenheid en naar de communicatielijnen. “Ik heb zowel de eerste veranderingen met betrekking tot de interne communicatie doorgevoerd in het bedrijf als verder advies uitgebracht.” vertelt Bianca.


Naast het onderzoeken van de interne communicatie hield Bianca zich bezig met andere taken. Ze heeft onder andere een klanttevredenheidsonderzoek gedaan, een klantenanalyse gemaakt en een transportanalyse gemaakt.
De keuze voor haar stage was heel helder. De voedselbranche trekt Bianca wel. “Op dit moment ben ik zelf ook werkzaam in de voedselbranche.”


Onderzoek


Vanuit de opleiding van Bianca staat onderzoek vanaf jaar 3 al centraal. Het was dus niet de bedoeling dat zij een meeloopstage zou lopen. De opdracht die Bianca voor bakkerij Klootwijk kon uitvoeren vond zij meteen heel erg interessant. “Een goede communicatie binnen een bedrijf is essentieel, vandaar dat ik hiervoor heb gekozen.”
Bianca heeft een erg leuke tijd gehad tijdens haar stage. Het leukst vond zij het contact met haar collega’s. Door het onderzoek dat zij moest uitvoeren moest zij verschillende interviews afleggen, zowel op het kantoor als in de bakkerij en de winkels.


Doel


Voordat Bianca aan haar stage begon had zij verschillende doelen voor zichzelf opgesteld. En van haar persoonlijke doelen was om meer risico’s te nemen. Dit doel heeft zij bereikt. “Ondanks dat ik de ‘nieuweling’ in het bedrijf was durfde ik op de mensen af te stappen en contact te maken.”


Tip


Tot slot wil Bianca iedereen nog een tip meegeven. “Zorg ervoor dat je gaat stage lopen in een branche die je leuk vindt en die je erg aanspreekt. Dit maakt het al een stuk leuker. Voor de rest denk ik dat je in deze tijd gewoon moet pakken wat je pakken kan op het gebied van afstuderen en stage lopen.”