713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Onweerstaanbare stank in het openbaar vervoer

Vrijdag 22 februari 2013 - Charlotte Portielje

Niet iedereen is even fris. Tijdens het reizen met openbaar vervoer kan je wel eens vervelende lijfgeuren tegenkomen. In de Zweedse stad Uppsala staat een man bekend om zijn stank in het openbaar vervoer. De bewoners van Uppsala zijn het zat.

De buschauffeurs omschrijven de man als ‘ware pest’. Als de stinkende man op een stoel gaat zitten, moet de volledige stoel worden verwijderd. De stank is binnen een korte tijd ingedrongen in de bekleding. De stank van de man is zo sterk, dat er hoogstwaarschijnlijk geen douchegel, deo of parfum tegen op kan.

De bewoners en chauffeurs zagen geen andere oplossing dan ervoor te gaan zorgen dat de man niet meer mag reizen met openbaar vervoer. De buschauffeurs hebben een petitie tegen hem opgezet. De directie van de vervoersmaatschappij begrijpt dat dit een probleem is voor reizigers en chauffeurs en wilt daarom actie ondernemen.

Als de man niet snel iets gaat doen aan zijn lijfgeur wordt toegang tot openbaar vervoer verboden. De sociale dienst van de stad gaat hem helpen om van zijn stank af te komen. Hopelijk kan de man binnenkort weer fris en fruitig door het leven.

Bron: AD