739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Op 1 december zijn we weer rijk

Woensdag 10 oktober 2012 - Merely van der Drift

Eindelijk is er duidelijkheid voor de studenten die de beruchte langstudeerboete al hadden betaald. Nadat vorige week bekend werd dat deze wordt afgeschaft, waren veel studenten in verwarring. Na veel onduidelijkheid is er nu bekend dat 1 december, alle boetes zijn terugbetaald.

Het zal in totaal gaan om 40.000 studenten die al 3.063 hebben overgemaakt. Halbe Zijlstra gaat proberen te voorkomen dat studenten nu nog de boete moeten betalen. Elke universiteit en hbo moet nu gaan uitzoeken hoeveel en welke studenten deze boete al hebben betaald. Hier gaat veel tijd in zitten, maar ze willen het zo snel mogelijk afgerond hebben. Zowel voor henzelf als voor de student.

De LSVb is boos op de VVD en PVDA. Ze vinden namelijk dat ze het land misleid hebben. Maakten ze eerst iedereen blij door de boete af te schaffen, besloten ze daarna de beurs in een lening om te zetten. In plaats van de maandelijkse studiefinanciering, moeten de studenten vanaf 2014 een lening gaan nemen. Dor deze lening krijg je wel geld, maar moet je het later weer allemaal terugbetalen, terwijl de studiefinanciering gewoon vrijblijvend was. Volgens de woedende LSVb zijn de studenten blij gemaakt met een dode mus en juist nu de dupe ervan. Minder mensen zullen nu gaan studeren, wat slecht is voor het hoger onderwijs in Nederland.

Bron:     blikopnieuws.nl
                telegraaf.nl