741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Op kamers en niet kunnen koken

Donderdag 16 mei 2013 - Charlotte Portielje

Er komt heel wat bij kijken wanneer je op jezelf gaat wonen. Want hoe werkt eigenlijk de wasmachine? Wat voor schoonmaakmiddel moet je gebruiken? En wat ga je eten vanavond? Ben je geen keukenprins of prinses, daar is nu een oplossing voor!

Vele studenten zijn gewend om aan te schuiven bij paps en mams aan tafel. Maar wanneer je er alleen voor komt te staan, moet je toch iets redelijks kunnen klaar maken. Jaren leven op patat en opwarmmaaltijden is ook niet best voor je gezondheid.

Voor studenten die niet kunnen koken, maar dat wel moeten doen, is er een oplossing. Rivas Zorggroep begint in juni met een cursus koken voor studenten. De cursus duurt vier weken. Per week kom je één avond 2,5 uur langs in woonzorgcentrum Steijndeld. Je kookvaardigheid wordt tijdens de cursus verbeterd. De kooktips van een lijfstijlcoach van Rivas moeten ervoor zorgen dat je een gezonde, warme, lekkere en eenvoudig maaltijd kan koken.

Na het oefenen met het koken, mogen de studenten het eten zelf opeten. Naast het leren koken krijgen de studenten tips over hygiëne en bewaarmogelijkheden. Lijkt deze cursus jou wat? En zou je graag willen weten wat je met groenten, vis en vlees aan moet? Aanmelden kan nog. Het enige wat je moet doen is een mailtje sturen naar: viavodi@rivas.nl. En wie weet kan je binnenkort je huisgenoten of vrienden verrassen met een lekkere maaltijd.

Bron: De Weekkrant

Trefwoorden:

Studenten Cursus Kamers Koken