737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Op kamers met de bejaarden

Vrijdag 12 oktober 2012 - Merely van der Drift

Er is een groot studentenkamertekort in heel Nederland. De overheid is met man en macht aan het proberen om het tekort zo veel mogelijk in te dunnen. Naast studentenhotels, maar ook kraakpanden, is er nu weer een nieuw plan om de studenten onderdak te geven, namelijk het verzorgingstehuis.

Gezellig tussen de oudjes zitten. ’s Avonds geen drankspelletjes doen, maar aan de bingo. Overdag niet op je bed liggen, maar gezellig een wandelingetje maken. Of je er op zit te wachten is iets anders, maar het kan binnenkort in ieder geval wel.

De komende jaren komen er steeds meer kamers leeg te staan in een verzorgingstehuis. Door de bezuinigingen zouden ze nog minder geld binnen krijgen, waardoor sommige huizen zouden moeten sluiten. De reden dat de kamers leeg staan is vanwege een nieuw plan. De mensen die namelijk nog redelijk zelfstandig zijn, maar toch elke dag hulp nodig hebben, mogen gewoon weer thuis wonen en worden daar verzorgd. Van diegene komt dus een lege kamer. Naar verwachting komen er 80.000 kamers leeg te staan. De huizen mogen nu zelf gaan bepalen wat ze ermee gaan doen. Zo kunnen ze zelf een oplossing bedenken zodat ze alsnog geld binnen krijgen.

Één van die oplossingen is dus een studentenwoning er van maken. Of de rest van de bewoners hier ook zo blij mee is, is natuurlijk de vraag. Zijn ze net met hun nodige slaap bezig, kom jij in de lorum thuis van een leuk avondje. Gelukkig kunnen er ook gewone woningen van gemaakt worden. Ieder mag het zelf bepalen.

Bron: rtl.nl