713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Opgepropt in de klas zitten

Woensdag 19 september 2012 - Merely van der Drift

De werkgelegenheid wordt minder. Minder banen, zorgt ook voor gevolgen voor andere mensen. Zo ook in het onderwijs. Doordat er steeds meer bezuinigd moet worden, gaan er ook meer banen verloren. Dit ten nadele van de leerlingen. Ze worden soms wel met 30 in een klas gestopt.

Kinderen hebben nou eenmaal aandacht nodig en dat is moeilijk wanneer ze op elkaar gepropt in een klas zitten. 23 is het ideale getal, maar het komt steeds vaker vol dat er wel 28 tot 30 per klas zitten. Zo krijgen ze niet de maximale aandacht die ze horen te krijgen en is er een kans dat ze gaan achterlopen. De leraren zelf vinden dit ook vervelend. Ze willen iedereen wel aandacht geven, maar het gaat nou eenmaal niet.

Door een onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht blijkt dat in 2016 een enorme pensioengolf komt. Deze banen moeten worden opgevuld. Helaas zijn er steeds minder pabo-studenten. Vorig jaar was dit aantal zelfs met 6000 gedaald. Dit heeft te maken met de kleine kans op een baan in de onderwijssector. Scholen proberen nu duidelijk te maken, dat deze studenten wel nodig zijn. Wanneer ze nu beginnen, zijn ze precies afgestudeerd wanneer er heel veel banen nodig zijn.

Bron: www.metro.nl
www.destentor.nl

Trefwoorden:

Banen Tekort Aanmeldingen Pabo